Alkoholilaki 2.0

1.06.2016 - 10:35 / KuningatarAlkoholi.
18 vastausta - “Alkoholilaki 2.0”

 1. Satsura Kirjoittaa:

  Mä en ees tiennyt tällaisesta uudistuksesta ja kyllä tää sanattomaksi vetää. Hallitus taas jälleen lyönyt viisaat päänsä yhteen. Ärsyttää.
  Ne, jotka ovat tällaisten vapautusten kannalla (eivät varmaan ole itse eläneet alkoholistin kanssa tai muuten vain ajattelevat vaan itseään ”jee ei tarvi mennä Alkoon”), ajattelevat, että valtio holhoaa kun rajoitetaan alkoholin myyntiä. No pakkohan sitä on jonkun rajoittaa, kun ei kansa itse osaa hallita sen käyttöä.
  Toki nuo vapauttamiset varmaan lisää alkoholia myyvien yritysten tuottoa, mutta onko yritysten menestyminen tärkeämpää kuin kansan terveys?
  Ärsyttää vaan niin suunnattomasti. Tekis mieli tehdä se kuuluisa table flip.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Satsura: Joo en yhtään ymmärrä mikä logiikka tässä on takana. Yritykset saa lisää tuottoa mutta alkoholisairauksien hoito jaa veronmaksajien maksettavaksi. Vois tehdä table flipin todellakin :’D

 3. Wispie Kirjoittaa:

  Mun mielestä tässä on hyviäkin muutoksia, mutta toisaalta tiedän et oma käyttö on nyt niin vähäistä, että vaikka lisääntyis niin joisin silti hyvin vähän. Yökerhojen pidempi aukioloaika on jees, tuntuu aina että bileet loppuu kesken. (Enkä aina ole edes juonut, vaikka tuntuis siltä) Joku valmistustavan merkitys ruokakauppaan pääsyssäkin kuulostaa hyvin turhalta byrokratialta.

  Mut toisaalta omilla perheenjäsenillä on ollut ongelmia alkoholijuonnin rajoittamisen suhteen, ja kaikilla näillä rajoitteilla on ollut jonkinlainen vähentävä merkitys siihen. Mut ei kuitenkaan perustavanlainen.

  Mun mielestä surullista tässä laissa on just se, että samanaikaan säästetään terveydenhuollosta, vaikka en usko että alkoholiongelmaisten hoitoon resurssit on muutenkaan riittävät. Ei muuten haittais jos oikeesti ois vaikka etsiviä alkoholiongelmatyöntekijöitä ja jotain lisää.

  Ärsyttää myös ”antakaa ihmisten päättää omasta elämästään”-tyypit. Oishan se kiva, että voisin päättää ettei esim. vanhempieni alkoholiongelmat aiheuttais mullekin ongelmia. Mutta mites se sitten onnistuu?

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Wispie: Jos nyt oikein ymmärsin, baarien ja yökerhojen aukioloajat eivät muutu, mutta anniskeluaikaa voi pidentää. Ensi vuonna valomerkki siirtyy neljään, kun ennen (lupaa hakemalla) sen sai venytettyä ’vain’ klo 3.30een.

  Jos on oikeasti vakavampia ongelmia alkoholin käytön kanssa, nää rajoitukset tuskin puree niihin kovin tehokkaasti (mut nii, eihän se olekaan niiden tarkoitus, vaan pointti on vähentää kokonaiskulutusta). Ja sanopa muuta, miten voidaan samaan aikaan karsia terveyspalveluja? Kun resurssit on muutenki jo tiukilla?

  Hyvä toi sun viimeinen pointti: ei alkoholin rankka käyttö oo vaan ’ihmisen oma asia’, sillä on paljonkin potentiaalia vaikuttaa muihin. Tilastojen mukaan rattijuoppous ja perheväkivalta lisääntyy alkoholin käytön myötä, mut se on muka vaan juojan ’oma asia’ hmmm just.

 5. 18is9 Kirjoittaa:

  Semmoinen 1st world problem jäi mainitsematta, että festareilla saisi taas ensi kesästä eteenpäin juoda kaljaa muun yleisön joukossa. Aiemminhan pahimmat känniääliöt ovat viettäneet festarinsa omassa karsinassaan, mutta nyt heistä saa taas nauttia täysin siemauksin muun yleisön seassa :).

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @18is9: Joo sekin vielä :’D En tosiaan kaikkia nuita uudistuksia jaksanut piirtää tähän, mut löytyy tuolta hesarin linkistä. Ihana festarikesä tulossa khyl :)))

 7. Viuh Kirjoittaa:

  Itänaapurissahan on vanhana tapana juottaa kansa niin jurriin, että päättäjät voivat tehdä mitä huvittaa. Kansa ei känniltään välitä. Tästäkin on tehty tutkimuksia.

 8. Viuh Kirjoittaa:

  http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/viina_vie_venajaa

  Siinä vielä vähän maistiaisiksi. Kippis!

 9. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Viuh: Venäjän tilanne on niin pitkään ollut niin vaikea etten oikein tiedä miten siinä lopulta käy :/

 10. Pege Kirjoittaa:

  Viuhin linkistä kyllä käy ilmi, että meno Venäjällä on aika kosteaa. Tuon voi jokainen todentaa, katsomalla vaikka muutaman Youtube videon venäläisten kohelluksesta. Niitä meinaan löytyy. Muutama kuukausi sitten taisi jossain lehdessä olla juttu, että Venäjällä oli vodkalastissa ollut tankkiauto kolaroinut, ja jäänyt tien varteen. Kuski oli häipynyt paikalta. Läheisen kylän asukkaat varastivat auton säiliöistä vodkaa satoja litroja. Kännijuhlat ilmeisesti olivat jatkuneet useamman viikon putkeen. Tässä valossa, kun vertaa suomalaisten juomista, niin olemme valovuoden päässä.

 11. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Pege: Joo, ei ihan Venäjän tasolla olla onneksi, ja toivottavasti ei sinne päädytäkään.

 12. Hany Kirjoittaa:

  Satsura kirjoittaa ”kansa ei osaa juoda”.

  Ikävä, että hyvin pieni prosentti määrittelee suomalaisen alkoholikulttuurin.

  Jossain aiemmassa postauksessa Kuningatar harmitteli miksei ole useampi sinunlainen juoja – jollekin kommentoijalle, joka kertoi omasta alkoholikäytöstään.

  Kun helvetin moni on.

  Perustetaanko pienpanimoita ja viinitiloja siksi, että joku haluaa olla alkoholisti ja ryypätä ilmaiseksi?

  ps. oma isäni on alkoholisti. Pitäisikö minun nyt miettiä häntä omassa alkoholikäytössäni?

 13. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Hany: Kyse ei ole siis edelleenkään alkoholistien juomisen rajoittamisesta, vaan kokonaiskulutuksen hallinnasta. Toki moni suomalainen osaa juoda vastuullisesti, mutta todella moni ei, ja se näkyy tilastoissa. Tiedän että itse joisin paljon enemmän, jos alkoholi olisi halvempaa. Anteeksi jos kaiken maailman säädökset haittaavat näitä ’maltillisia’ juojia, mutta heidän pitäisi olla vähän solidaarisempia. Kyseessä on kuitenkin laaja sosiaalinen ja kansanterveydellinen ongelma.

 14. Pege Kirjoittaa:

  Tuskin näillä uudistuksilla Venäjän tasolle ollaan päätymässä. Vahvat viinat kuitenkin on jäämässä Alkon myytäväksi. Venäjällä nimenomaan ihmisiä kaataa kirkas viina. Hintataso varmaankin laskee Alkon hinnoista, ja hintoihin tulee kilpailua. Tosin iso ALV pitää huolen siitä, että Viron hintoihin täällä ei päästä, tai edes lähelle. Isommat määrät edelleenkin kulkeutuvat Virosta, ja sitä todellakin tuodaan. Muutama viikko sitten, tuli käytyä Tallinnassa. Vaikka itsekin tuli ostettua hieman enemmän, niin se oli vähäistä monen muun ostosten rinnalla. Määrät, mitä osa porukasta ostaa ei mitenkään voi tulla omaan käyttöön. Eli joukossa on takuulla trokareita, jotka myyvät noita juomia eteenpäin.

 15. Piia Kirjoittaa:

  Minullekin tuli paha mieli näistä ”uudistuksista”. Mutta on muitakin keinoja, joilla alkoholin haittoja voisi torjua. Meillä kotona tilanne (myös mieliala ja talous) kohentui aina hetkellisesti, kun vanhempani pääsivät puolentoista vuoden välein puoleksi vuodeksi työllistämistöihin. 1980-luvulla vielä oli voimassa laki, joka takasi työttömille töitä vähintään puolentoista vuoden välein. Siitä luovuttiin, kun laman aikana työttömyys räjähti käsiin. Olisi tarpeen vieläkin. Työttömille on tärkeä kokea, että ovat vielä tarpeellisia. Muuten voi mennä viimeinenkin into rämpiä kuiville, jos on työttömyys ja riippuvuus ongelmana samaan aikaan.

 16. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Piia: Toki köyhyydellä ja syrjäytymisellä ja mt-ongelmilla jne. on tärkeä rooli päihderiippuvuuden synnyssä, ja niitä pitäisi pyrkiä ehkäisemään. Mut nää uudistukset ei ainakaan edesauta asiaa.

 17. Nope Kirjoittaa:

  Ainoa mikä näistä mahdollisesti vaikuttaa mihinkään on Alkon aukioloajan pidentyminen. Kalliimpien oluiden etc. myyminen ruokakaupoissa ei tuo muutosta, koska ei kukaan känniääliö millään kalliilla itseään humalaan juo. Eikä myöskään häppärissä baarissa.
  Turha millään marginaalimuutoksilla on moottoritielle lähte.

 18. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Nope: Esität tässä enemmänkin mielipiteen kuin todetun faktan :)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

kesäkuu 2016
ma ti ke to pe la su
« touko   heinä »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930