näkymätön minä

7.04.2016 - 20:19 / KuningatarAlkoholi.
6 vastausta - “näkymätön minä”

 1. Piia Kirjoittaa:

  Vanhemman mykkäkoulut ovat lapselle pelottavia kokemuksia, lapsi kun on täysin vanhemman avun varassa. Samantapaisista kokemuksista mainitsee kirjailija Sarianna Vaara omaelämänkerrallisessa tarinassaan Huomenkellotyttö. Hän kasvoi skitsofreniaa sairastavan äitinsä, kirjailija Maria Vaaran, kanssa. Jos äidille ei ollut mieliksi, hän rankaisi kylmällä ja etäisellä käytöksellä.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Piia: Kuulostaa lukemisen arvoiselta kirjalta, pitääpä etsiä käsiin. Skitsofreniaa on ollut meidänkin suvussa.

 3. Wilma Kirjoittaa:

  tää ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen mutta oletko joskus kohdannut kuvitteellisia alkoholisteja esimerkiksi kirjallisuudessa tai tv-sarjoissa jotka olisivat vaikuttaneet sinuun jotenkin? vasta katsoin yhtä ohjelmaa jossa oli alkoholisti vanhempi ja pohdin sitä kuinkahan hyvin tälläisiä asioita pystytään kuvaamaan ja millaisia tunteita tämmöiset filmit herätttävät asian kanssa arjessa painiville.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Wilma: Hmmm, onhan niitä muutamia kuvauksia tullut vastaan kirjoissa ja leffoissa. Ei se itse alkoholistihahmo ole niinkään vaikuttanut, vaan ehkä enemmän sen tarinan loppu kun alkoholistin lapsi kasvaa muuttaa vihdoin pois ja saa ’normaalin elämän’ lol.

  Mielenkiintoinen kysymys :)

 5. Piia Kirjoittaa:

  Alkoholistihahmoista kirjoissa ja elokuvissa tulee mieleen Kreetta Onkelin omaelämänkerrallinen teos Ilonen talo ja siitä tehty sarja (joskus yli kymmenen vuotta sitten tuli töllöstä). Sarja oli tehty ihan käsittämättömän hyvin, kännisten örvellys oli niin aitoa. Telkkariin oli kyllä pitänyt joitain kohtia siloitella, olivat niin hurjia kertojalapsen kokemukset. Hoen aina itselleni, että pitäähän minunkin pärjätä, kun Onkelikin selvisi paljon ikävämmistä kotioloista.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Piia: Kuulostaa kyllä hurjalta. Vertaan itse myös aika paljon omia kokemuksiani muiden ’rankempiin’ kokemuksiin..on ihmisiä jotka ovat selvinneet todellisesta helvetistä, joten tottakai minäkin selviän tästä. Mut sitten jos tuntuu että ei sittenkään selviä niin syyllisyyden tunne on aika kova.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

huhtikuu 2016
ma ti ke to pe la su
« maalis   touko »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930