04.42 psychosis

18.09.2015 - 9:29 / KuningatarAlkoholi.
6 vastausta - “04.42 psychosis”

 1. kjjo Kirjoittaa:

  Kun ottaa huomioon että kaikki ihmiset kuolevat, onko mielekästä määritellä, kuollaanko liian aikaisin, sopivassa kohtaa vai liian myöhään?

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @kjjo: Noo omasta mielestäni kyllä. Sotien, murhien ja mt-ongelmien uhrit kuolevat aivan liian aikaisin. Diktaattorit ja muut pahantekijät usein aivan liian myöhään :/ Se että ’kaikkienhan pitää joskus kuolla’ ei oo ehkä kaikista vakuuttavin argumentti tässä (vaikka toki sillä voi yrittää lohduttaa itseään..)

 3. nti Täti Kirjoittaa:

  Ennenaikainen kuolema on lääketieteessä ja kai yhteiskuntatieteissäkin käytetty sana kuolemille, jotka olisi asioiden ollessa eri tavalla voitu estää. Esim. mielenterveysongelmien hoitaminen tai neuvolapalvelut ovat tapoja muuttaa olosuhteita niin, ettei ihmisten tarvitse kuolla ihan niin aikaisin kuin ilman niitä. Eli jos on löydettävissä asia, joka voidaan muuttaa ja sillä estää ihmisen kuolema, yleisesti pidetään tavoiteltavana ja perusteltuna ratkaisuna tehdä niin.

  Sen sijaan jo tapahtuneen kuoleman kohdalla minua on lohduttanut hieman kohtalonomainenkin / fatalistinen asenne, että jokainen elää kuitenkin kokonaisen elämän. Elämällä on aina alku, kesto ja loppu. Jotenkin tulkitsen ajatuksen niin, että vaikka ihminen kuolisikin liian aikaisin, se ei vähennä hänen eletyn elämänsä arvoa.

  Koo: Olet muuten taas ihan huikeaa taidetta tehnyt tässä. Jotenkin tuo nimenomaan hahmosta ulos valuva mustuus sen sijaan, että se olisi ulkoa päälle hyökkäävä mörkö kuvaa tosi hyvin ahdistuskohtauksessa ja erityisesti psykoosissa tapahtuvaa ihmisen muuttumista ikään kuin toiseksi. Vähän kuin aikoinaan, kun demoneilla selitettiin se, miten sairaus voi ikään kuin kaapata ja muuttaa ihmisen sisältä päin. Upeaa kuvausta.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @nti Täti: Toki, jos henkilö on jo menehtynyt, on monelle läheiselle tärkeää yrittää selittää asia itselleen.. On täysin ymmärrettävää, jos joku haluaa uskoa kohtaloon tai jonkun ylemmän voiman tahtoon. Hienoa jos se lohduttaa.

  Ja kiitos! Yritin just kovasti kuvailla tätä sisältä kumpuavaa hulluutta joka ’kaappaa’ ihmisen (hyvin ilmaistu!) samalla kuin itse ikään kuin katsoo avuttomana vierestä..

 5. Innu Kirjoittaa:

  Stephen King on myös sivunnut aihetta omaelämänkerrallisessa kirjoitusoppaassaan, hän tosin puhui omien addiktiokokemustensa kautta. Taiteilijan jotenkin ajatellaan olevan traagisempi jos hänellä ongelmia, mutta loppupeleissä harva taiteilja kuitenkaan on tuottelias juuri silloin kun ongelmat ovat pahimmillaan ja jos se addiktio/ongelmat ovat se ainoa inspiraation lähde niin onhan se myös aika äkkiä koluttu.

  Äkkiä siis siinä mielessä että vaikka alkoholismiin tai masennukseen pohjaavaa taidetta on aika vaikea tehdä mielenkiintoisesti vaikkapa kahtakymmentä vuotta ainakaan niin että tilanne ei kehity mihinkään suuntaan. Ja jos tilanne kehittyy huonompaan suuntaan ei taidetta todennäköisesti tule, ja jos parempaan niin ongelma todennäköisesti alkaa siirtyä taka-alalle.

  Ja käytännössä kaikki pystyvät ihan samoihin suorituksiin terveinäkin. Jos pääsevät sinne asti.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Innu: Aivan! Tosi hyviä pointteja :D

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

syyskuu 2015
ma ti ke to pe la su
« elo   loka »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930