ken on maassa kaunehin

5.07.2015 - 13:26 / KuningatarAlkoholi.


peili_1 peili_2 peili_3 peili_4 peili_5 peili_6 peili_7 peili_8 peili_9 peili_10 peili_11 peili_12 peili_13

Tän seuraavan on tarkoitus olla kommentti edelliseen, ei niinkään jatkoa siihen:

peili_14 peili_15 peili_16peili_17 peili_18peili_19peili_20peili_21peili_22

 

Kategoria: ahdistus, mielenterveysongelmat, syömishäiriö.15 vastausta - “ken on maassa kaunehin”

 1. Twi Kirjoittaa:

  Tää on jälleen niin tuttua!! Tuo miten eri päivinä ja eri paikoissa näyttää oikeasti tyyliin eri ihmiseltä! Kuin aamulla kotoa lähtiessä näkisin peilissä ihan mukiinmenevän itseni ja seuraavana päivänä Seppälän pukukopissa ruman pikkusiskoni. Se on niin hämärää…

  Ja tuo, miten sitä jakaantuu moniin pieniin osiin ja aina 1 niistä on niin isosti esillä, että täyttää koko peilin. Sieltä ei näy minä, vaan joko mun turvonnut maha, kukertava iho tai sameat silmät. Sitten kuvittelen, että kaikki muutkin nyt näkee vaan sen mahan, ihon tai silmät, eikä minua kokonaisuutena. ”Kas hei Tw—- sinä muheva maha siinä..”

  Mutta vaikka en ikinä tiedäkään, miten pitkälle evoluutiossa edennyt olento omasta peilistäni milloinkin katsoo, nään joka kerta lähimmäisissäni ne samat jutut: rakkaat silmät, tärkeän hymyn.. Vaikka se masu olisikin turvonnut tai silmä allergiasta punehtunut, niin aina sen ihmisen näkee kokonaisuutena, jossa on paljon söpöjä ja rosoisempiakin juttuja, joita rakastaa. Varmaan ne näkee minut niinkuin minä ne.

  Kiitos taas terapeuttisesta postauksesta :-*

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Twi: ”Varmaan ne näkee minut niinkuin minä ne. ”<— Tää on tosia tärkeä pitää mielessä. En minäkään näe muita ihmisiä osina vaan kokonaisuuksina, joten mikseivät he näkisi minua samalla tavalla? Vaatii kyl työtä oppia olemaan armollinen itselleen…

  Kiitos kun luet ja iso halaus<3

 3. BonaFide Kirjoittaa:

  Kiitos jälleen tästä! Todellakin osuva aihe. Eri paikoissa ja eri päivinä peilikuva näyttää kuin todellakin olisi eri ihminen. Omassa päässä luotu ajatus olen läski, lihava ja ruma paljastuukin joinain päivinä hyvin vääristyneeksi ajatukseksi ja sitä oikein ihmettyy peiliin katsoessaan. Näinkin päin, onneksi. Mieli todellakin on pirstaloitunut eri paloiksi, jonka myötä on vaikea hahmottaa kokonaisuutta. Lohkoutunut.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @BonaFide: Kiitos itsellesi kun luet! Tää aihe on tosiaan ollut mulla viimeaikoina paljon mielessä. Ehkä koska on kesä ja tulee käytettyä vähemmän vaatteita, jolloin omaa vartaloakin tutkailee enemmän. Ei aina meinaa tunnistaa sitä ihmistä, joka talven jälkeen kuoriutuu kaikkien niiden vaatekerrosten alta…

 5. Wispie Kirjoittaa:

  Tällainen ei niin syvällinen näkökohta asiaan: Tottahan on myöskin, ettei ihmiset koskaan näe itseään niin kuin muut näkevät. Siis ihan oikeasti ei nää. Me nähdään peilistä vaan päinvastainen heijastus. Sen takia mä ainakin koen näyttäväni kuvissa niin kummalliselta, kun onkin toiseen suuntaan epäsymmetrinen kuin peilissä, josta on tottunut itsensä näkemään.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Wispie: Totta! :D Luin vähän aikaa sit, et tää on yks syy miks monet ihmiset ottaa itsestään selfien peilin kautta, eli he seisovat peilin edessä ja ottavat kuvan siitä peilin heijastuksesta. Koska kuten sanoit, se on heille se tutuin kulma.

 7. sinra Kirjoittaa:

  Voih, tämä on kuin omasta kynästäni! Itse olen vuosien kärvistelyn ja kamppailun jälkeen päässyt tilanteeseen, että voin useimpina päivinä tuijottaa itseäni peilistä ja todeta näyttäväni hyvältä. Silti tulee vastaan hetkiä, jolloin kotipeilistäkin paistavat vastaan vain karmiva tukka, hirveän leveät hartiat ja iloisesti pullottavat jenkkakahvat… Silloin tekee vaan mieli pysytellä visusti kotona neljän seinän sisällä tai verhoutua päästä varpaisiin mustiin vaatteisiin, ettei kukaan vaan vahingossakaan kiinnittäisi mitään huomiota jos joudun kotoa jonnekin lähtemään. Koko asia vielä korostuu kesällä, kun ulkona pitäisi kekkuloida vähän vähemmissä kuteissa ellei halua tukehtua kuumuuteen (siitä nyt ei ole onneksi ollut huolta tänä vuonna, heh).

  Kiitos ihanasta blogista, postauksesi osuvat niin lähelle että tuntuu todella voimauttavalta lukea, ettei ole yksin omien ajatuksiensa kanssa. Olen seurannut tätä jo hyvän tovin, mutta nyt vasta rohkenin kommentoida jotain. Keep on being awesome <3

 8. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @sinra: Se on aivan ihanaa, kun lukija uskaltaa kommentoida ekaa kertaa! :D Ikävää, että itsekin painiskelet välillä näiden ongelmien kanssa (mutta hienoa, että asia näyttää jo valoisammalta!). Itsekin olen useimpina päivinä tyytyväinen peilikuvaani, tai pystyn vähintäänkin olemaan välittämättä siitä miltä näytän. Mutta välillä aivot temppuilee ja sieltä peilista paistaa kirkkaasti kaikki ne pienet epäkohdat, joihin ei normaalisti itse eikä varmaan kukaan muukaan kiinnitä mitään huomiota. Huoh.

  Kiitos todella paljon kun luet ja ihanaa, että uskalsit kommentoida! :) Paljon haleja ja voimia<3

 9. Doisnea Kirjoittaa:

  Mullekin peili sanoo eri päivinä eri totuuden. Kerro kerro kuvastin… Joskus, kun on vaikka ollut hienolla keikalla ja on superolo, yllättyy hirveästi katsoessaan peiliin. Olo on kauniimpi kuin naama. :) Mutta silloinhan se ei tietenkään haittaa :)

 10. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Doisnea: Jeppp! Kun on hauskaa ja kiva fiilis ja ehkä pienssä hiprakassakin (köh) niin peilikuva on mullekin ihan yks ja hailee.

 11. Surkea Kirjoittaa:

  Samaistun ja niiiiiiiin lujaa, itsetuntoni on miltein aina nollassa.. Vääristynyt minäkuva ja muutenkin luonnottomat oletukset miltä kuuluisi näyttää vaivaa, ja tiedostan ulkonäköongelmien kulkevan käsi kädessa mt-ongelmien kanssa. Osaispa vaan nähdä itessään jotain hyvää.

 12. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Surkea: Aww Maiju<3 Muistankin aikoinaan lukeneeni sarjiksen, jossa käsittelit tätä asiaa…Voisipa tosiaan nähdä itsessä ne hyvätkin puolet, koska kyllä ne on siellä! Näin ihmiset ainakin sanoo mulle, mutten koskaan uskalla uskoa heitä.

  Suuri halaus<3

 13. Ansku Kirjoittaa:

  Kiitos hienosta blogista! Löysin tämän eilen ja ahmin koko hoidon kahdessa päivässä. Kuvailet hienosti alkoholiperheen elämää ja omia tuntemuksiasi. Uskon että tästä on apua monelle. Olet myös todella lahjakas piirtäjä. 5/5

 14. Ansku Kirjoittaa:

  .. ja semmosta vielä halusin sanoa että älä stressaa niistä opinnoista. Kyllä tässä on aikaa!

 15. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Ansku: Mahtavaa että löysit tänne! Kiitos kehuista :D Parhaani teen.

  (Ja jep, kyllähän tässä aikaa on. Pitäis olla armollisempi itseään kohtaan)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

heinäkuu 2015
ma ti ke to pe la su
« kesä   elo »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031