auringonpistos

31.01.2015 - 12:33 / KuningatarAlkoholi.
15 vastausta - “auringonpistos”

 1. Kjjo Kirjoittaa:

  Tuntuu kuitenkin, että kännäämisen hyvä puoli oli just kontrollipakkomielteen menettäminen. Sitä en jäänyt kaipaamaan, sitä ainaista tarvetta hallita teeskentelyänsä.

  Päihtyminen ei ole pelkästään kielteinen ilmiö. Monin tavoin siihen pyritäänkin, eikä pelkästään pakenemistarkoituksissa tai sosiaalisista paineista. Mielensä luotaaminen, sen haurauden ymmärtäminen, kun kemikaali ottaa vallan – kemikaalithan siellä muutenkin tasapainoilevat. Ilon tarve: kulttuuri ei hyväksy tunteidenilmaisua. Siksi joskus juodaan, vaikkei muuten olisi tarvetta: pitää saada nauraa pöljästi, pitää kakistaa itkuryöppy ulos, tai raivo. Pitää ”formatoida kovalevy”.

  Jospa näyttelijöiden mokaamiskurssit sais peruskouluun. Ei tarttis dokata päästäkseen irti naamiosta.

  Pakenemiseenkin on alkanut tulla paineita. Kaveri kertoi, että kehon tuskat ja masennus ovat päivä päivältä sietämättömämpiä. Alkoholi tai huume eivät tilannetta korjaa, mutta ovat ainoa mitä on saatavilla kun terveyspalvelut on tuhottu. Kun pakokauhu vyöryy yli, tarraa vaikka piikkilankaan.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Kjjo: Jep, päihtymiseen on tosiaan monia syitä. En missään nimessä tuomitse ihmisiä, jotka päihteitä väärinkäyttävät. Ovathan ne monelle ainoa tapa lääkitä itseään. Ei se ehkä paras tapa ole, mutta se on se joka on usein helpoiten käsillä.

  En tiedä, onko päihteet paras välinen tunteiden käsittelemiseen (”kovalevyn formatoimiseen”), mutta ymmärrän kyllä miksi monet niin tekevät. Onhan jo monissa muinaisissa kulttuureissa valmistettu alkoholijuomia ja kerätty kaikenlaisia taikasieniä. Niitä on sit käytetty juhlatilaisuuksissa, ollaan ikään kuin haluttu päästä ’toiseen tietoisuuteen’, avartaa mieltä jne. Valitettavasti nykyään asiat on aika erilaiset. Länsimaalainen kapitalismi ja globalisaatio ovat muuttaneet ihmisten juomatapoja ja päihdeajattelua, ja nykyään päihteitä käytetäänkin hiukan vähemmän ’syvällisemmistä’ syistä… Mut juu näitä voi pohdiskella.

 3. töhertelijä Kirjoittaa:

  Jes. Taas uus päivitys! Sun piirustustyylis on kehittynyt paljon tän sun blogis aikana :)
  Teet paljon monimuotoisempia asentoja ja ilmeitä ja piirrät maisemaa enemmän :)

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @töhertelijä: Ihana kuulla! Yritän pikkuhiljaa puskea itseni ulos mukavuusalueeltani ja kokeilla uusia juttuja :D

 5. Saiccu Kirjoittaa:

  Mua on jälkeen päin alkanut hävettämään oikeastaan kaikki kännäämiskerrat elämän aikana. Varsinkin sillon joskus, kun opiskelin animaatiolinjalla, niin tuli vedettyä aika usein kännit. Sellaista perus ”opiskelijaelämää” niin sanotusti. Onneksi nykyään ei ole moneen vuoteen alkoholi enää maistunut, koska se saa oloni ahdistuneeksi. Riitti vain, että sain kunnon paniikkikohtauksen kerran vahvassa humalassa ja juominen loppu siihen. Muuten todennäköisesti joisin vieläkin. Eli jos jotain hyvää tästä paniikkihäiriöstä on ollut, niin ainakin tuo alkoholin käytön loppu.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Saiccu: No hyvä että siitä paniikkihäiriöstä on jotain hyötyä ollut :D Positiivista ajattelua kerrakseen!

  Lähetän sinulle ison virtuaalihalauksen, ystäväiseni. Olet kaunis ja vahva, saiccu-rakas<3

 7. Badger Kirjoittaa:

  En ole koskaan eläissäni ollut päihtynyt. Joskus mietin, olenko mahtanut missata jotain ja murehdinko asiaa sitten kuolinvuoteellani.

 8. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Badger: Nii, ei se humala loppujen lopuksi ole niin ihmeellistä. Kyl se on varmaan parempi luoda ne hyvät muistot selvinpäin, jotta niitä voi edes muistella sit kuolinvuoteella :)

 9. Ulla Kirjoittaa:

  Pitkästä aikaa täällä, koska törmäsin sinuun linkissä http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/02/juopoin-isa <3 Olen mahdottoman ylpeä sinusta <3

 10. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Ulla: Jep! Oli kyl tosi hieno juttu, että YLE otti minuun yhteyttä tuota projektia varten :)

  Kiitos ja iso halaus! Olet ihana<3

 11. Pege Kirjoittaa:

  Alkoholi vaikuttaa meihin jokaiseen eri tavalla. Joku voi olla kännissä se rähisijä, toinen taas on se oma itsensä oli kännissä tai selvänä. Teininä ei tullut pahemmin edes juotua, jaksoin odottaa niin pitkään, että tuli 18 vuotta ikää, ja pääsi baariin luvallisesti. Itellä ollut aina se ”ohje”, että älä juo kaikkea mahdollista sekaisin. Jos alat juomaan olutta, juo vaan sitä. Ikää itellä on 33 vuotta, niin ainoastaan yhden kerran on pitänyt pyttyä halata. Oluen lisäksi oikeastaan ainoa väkevä alkoholi mitä juon niin on viskit. Kirkkaista viinoista itelle tulee lähinnä päänsärky seuraavaksi päiväksi.
  Viiniä juon lähinnä joidenkin juhlien yhteydessä.

 12. A Kirjoittaa:

  Tulipa omat nuoruuden kännitoilailut mieleen tästä sarjakuvasta… Ja ne olivat vielä nolompia kuin tämä juttu, eikä jäänyt edes yhteen kertaan. No, ollutta ja mennyttä, onneksi.

  P.S. Hyvä sarjakuva, olen jo jonkun aikaa seurannut tätä blogia.

 13. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @A: Aivan, ollutta ja mennyttä! Ei näitä hirveesti kannata jäädä vatvomaan :)

  Kiitos kehuista ja kiitos kun luet!

 14. katrina Kirjoittaa:

  Moi! Sopiiko kysyä syytä miksi poistit uusimman merkintösi? :)

 15. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @katrina: Hei! Muutama lukija koki kyseisen postauksen hyvin ahdistavaksi (ja minäkin, jos totta puhutaan), joten päätin toistaiseksi laittaa sen piiloon. Huolestuin myös siitä, että tapaukseen liittyvät henkilöt voitaisiin tunnistaa. En haluaisi satuttaa ketään näillä.

  Oikein hyvää päivänjatkoa :)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

tammikuu 2015
ma ti ke to pe la su
« joulu   helmi »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031