karu todellisuus

18.05.2014 - 9:04 / KuningatarAlkoholi.
12 vastausta - “karu todellisuus”

 1. shh Kirjoittaa:

  Ayy heck
  Löysin tän sun blogin jo kauan aikaa sit, mutten sit kommentoinut mitään koska olis tietenkin tullut pienoisromaani siitä miten pystyn samastumaan näihin tuntemuksiin ja tarinoihin :’D Anyhoo, vaik nää sarjikset on synkkiä, on silti kiva palata tänne ja muistaa ettei ookaan yksin tällasten asioiden kanssa. Tää on vähän tällanen overbearing parent-kysymys, mut ootko koskaan harkinnut näiden sarjisten kokoomista ja tarjoomista jollekin kustantamolle/omakustanteen tekemistä tm tm? Nää aiheet tosiaan on vähän maton alle lakastu juttu Suomessa, ja uskon et tällanen riisuttu tosiasiallinen tarkastelutapa vois saada jopa yllättävän paljon huomiota valtadiskurssissa. Alkoholismin yleisyys on jo suorastaan osa suomalaisten kansallisidentiteettiä, ja siks siihen ei itsestäänselvyytenä kiinnitetä huomiota; ei kalakaan huomaa uivansa vedessä.

  MUT enivei teet hyvää työtä ja sun sarjiksilla on vaikutusta tällasessakin formaatissa jo monen ihmisen elämiin. o/

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @shh: Voi vitsi ku jätit ihanan kommentin :D
  Juu musta ois kyl tosi kivaa julkaista mun sarjiksia jossain vaiheessa. Oon tavallaan oottanu et mun taidot karttuis vielä vähän, oon kuitenkin ehtiny piirtää sarjiksia vasta noin vuoden verran hehe. Mut ihanaa että tykkäät näistä! Te lukijat ootte rohkaissu mua tosi paljon.

  Kiitos kun luet :) Ja tsemppiä! Et todellakaan ole yksin näiden asioiden kanssa ^^

 3. Mikko Kirjoittaa:

  Äitini valmistui 2000-luvun alussa lähihoitajaksi ja työskentelee kehitysvammaisten ja muiden vammautuneiden palvelukodissa. Sieltäkin toisinaan saan kuulla välähdyksiä eräästä vaietusta todellisuudesta.

  Se tosin on aivan erilaisista syistä johtuvaa elämää ja todellisuutta, mutta hieman liian vaiettua kuitenkin.

 4. Solina Kirjoittaa:

  Hei, blogini sai SURVIVAL maininnan ja jaan sen nyt sinulle eteen päin. Tapasi kertoa alkoholismiin liittyvistä asioista on ihan loistava, kuvat tukevat ja vieraannuttavat, olen ihan myyty.

  Oma isäni oli alkoholisti, joten tiedän mistä on kysymys, mutta toisen ihmisen kertomana se tervehdyttää, että ei ole koskaan ollut tämän asian kanssa yksin vaikka yleinen suomalainen häpeä niin uskotteleekin.

  Onnea!

 5. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Solina: Oiiiiih kiitos tosi paljon! <3 Miten ihana kommentti :D

  Totta, toisten ihmisten näkökulmien avulla saa itsekin uutta perspektiiviä näihin vaikeisiin aiheisiin. Kiitos kun luet ja tsemppiä! Meidänlaisiamme on paljon :)

 6. Pisara Kirjoittaa:

  En oo ennen kommentoinut, mutta nyt kommentoin. Tää sun blogi on tosi hyvä ja ajankohtainen. Musta on hienoa, miten kirjoitat niin laajakatseisesti vaikeasta aiheesta. Oma äitini on myös alkoholisti ja se sai minut oikeastaan tavallaan vihaamaan jokaista alkoholistia, joka tekee hallaa itselleen ja läheisilleen.
  Aina välillä pitää herätellä itselleen, että jokaisella on eri elämäntilanteet ja en voi tietää mikä on ajanut ihmisen ”tuhoamaan” itsensä juomalla.
  Mutta siis, tää sun blogis antaa paljon ajattelemisen aihetta ja tavallaan helpottaa omaa katkeruuden tunnetta, kun ei ole yksin tämän asian kanssa vaan niin moni kärsii alkoholivanhemista.

 7. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Pisara: Ihanaa että kommentoit! :D <3

  Voi, tämä katkeruuden tunne on kyl niin tuttua! Ymmärrän, että riippuvuus on jotain hyvin monimutkaista, jonka syntyyn vaikuttavat eri seikat kuten köyhyys, väkivalta, mielenterveysongelmat jne. Mutta toisaalta olen niin vihainen ja katkera äidilleni, etten halua nähdä häntä pelkkänä olosuhteiden uhrina, joka 'ei vaan voi itselle mitään' ja siksi mun pitäis olla ymmärtäväinen sitä kohtaan ja antaa anteeksi.

  Meillä on oikeus olla vihaisia ja katkeria. Ei meidän ole pakko antaa ikinä anteeksi niille, jotka ovat meitä satuttaneet. Ehkei heidän tarkoitksensa ollut satuttaa meitä, mut ei sillä oo mitään välii. Kyllä ihmisillä on oikeus tehdä virheitä, muttei oikeutta vaatia muita antamaan heille anteeksi. Varsinkaan, jos he eivät edes yritä millään lailla hyvittää niitä joita he ovat satuttaneet.

  Tämä vastaus nyt venyi vähän mut enivei, paljon voimahaleja sulle ja kiitos kun luet! ^^ Ihanaa jos näistä mun jutuista on sulle hyötyä.

 8. Makkemat Kirjoittaa:

  Sun blogi on antanut mulle niin paljon uutta ajattelemisen aihetta, että oon joutunut kyseenalaistamaan omaa juomistani– Olet älykäs nainen etkä edes saarnaa tässä blogissasi. Hirmu hyvää lukemista ja kaunista jälkeä.

  keep up the good work

 9. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Makkemat: Ihanaa että tykkäät! Kiitos tosi paljon, välillä huolestun et alan kuulostaa saarnaavalta, mutta hyvä että näin ei ole :) *hali*

 10. Doisnea Kirjoittaa:

  Timon tarina on aivokasvainta lukuunottamatta isäni tarina. En voi sanoin kuvailla, kuinka uskomattomalta tuntuu nähdä se kuvina. Olen ollut pitkään ihan tavallinen aikuinen, mutta viimeisen vuoden aikana vanhat tunteet ovat nousseet pintaan ja viimeisen kuukauden aikana olen löytänyt monta tällaista juttua, jotka koskettavat heränneitä tunteita. Kiitos tästä kuvatuesta. Kiitos että bloggaat!

 11. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Doisnea: Voih, pahoittelen isäsi tilannetta. Paljon voimia ja iso halaus! Itsekin huomaan, miten aina välillä tulee sellainen ’herkempi’ kausi. Silloin kaikki tuntuu tosi koskettavalta, sellaisetkin jutut jotka tavallisesti ei herättäisi mitään kummoisempia tunteita. Johtunee varmaan just nuista käsittelemättömistä tunteista.

  Kiitos kun luet ja tsemppiä!<3

 12. Jaakko Kirjoittaa:

  Kotini vieressä on tällainen laitos. Pihalla näkyy usein ihmisiä joiden kävely näyttää tosi oudolta koska heillä ilmeisesti on aivovaurio. Osa heistä näyttää melko nuorilta.

  Olen usein ihmetellyt mikä saa ihmisen juomaan itsensä tällaiseen kuntoon.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

toukokuu 2014
ma ti ke to pe la su
« huhti   kesä »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031