alitajunta on jännä juttu

16.04.2014 - 10:17 / KuningatarAlkoholi.
6 vastausta - “alitajunta on jännä juttu”

 1. Mikko Kirjoittaa:

  Mä muistan harvoin uniani, mutta tästä ja edellisestä merkinnästä tulee mieleen se, miten saatan joskus kaupungilla kävellessäni hiukan henkisesti säpsähtää mikäli kaupungilla tulee vastaan isää muistuttava ihminen. Pelosta kun ei pääse kovin helposti eroon.

  Ja aina välillä tulee kesken hyvää päivää niin voimakkaita negatiivisia tuntemuksia, että sitä hätkähtää. Tunteet ohjailee liiaksi toisinaan.

  Oh well.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Mikko: Tuttua. Pelon ja turvattomuuden tunteet iskee joskus tosi rajusti ja pitää toistella itelleen et ne on vaan tunteita ja ne menee kyl ohi. Ei sillä hetkekkä kyl hirveesti lohduta :/

 3. Sini Kirjoittaa:

  Terve! Suosittelen, että hankit käsiisi kirjan Luovaan unennäköön, Patricia Garfieldiltä. Siinä kerrotaan mm. kuinka käsitellään mörköjä unissa, vaikutus ulottuu voimakkaasti valve-elämäänkin.
  Itsellä muuttui unet ihan vaan kirjan lukemisen jälkeen, ilman tietoista yrittämistä.

  Luen sun blogia aina silloin tällöin. Äitini oli alkoholistin lapsi ja on hurjaa huomata miten se vaikuttaa vieläkin häneen, kuusikymppisenäkin. Kaikki tunnelukot ovat siirtyneet meihin lapsiin, laimeampina tietenkin.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Sini: Hei kiitti kirjavinkistä! Tuo kuulostaa tosi mielenkiintoiselta :D Olen kirjoittanut ylös lukijoiden suosittelemia kirjoja ja niistä riittää kyl ihanasti kesäluettavaa.

  Musta on jännää, miten helposti tunnelukot tosiaan siirtyy sukupolvelta toiselle. Harmi vaan, että niistä pääse yhtä helpolla eroon. Mun isän isä oli alkoholisti, minkä vuoksi isäni on hyvin sulkeutunut ihminen, ja hän varmaan pysyy sellaisena aina. Se sulkeutuneisuus on pikkuhiljaa myös siirtymässä meihin lapsiin.

  Mut enivei, kaikkea hyvää sulle ja kiitos kun luet!

 5. Pikoruu Kirjoittaa:

  Ite olen huomannu, että mulla tulee silloin painajaisia (yleensä iskä lyö äitiä/yritän tapella iskää vastaan) kun olen menossa vanhempien tykö. Muutama vuosi sitten kun muutin etelään ja olin lähtemässä porukoille, niin noi painajaiset alko noin viikkoa ennen lähtöä. Ja aina niissä on sama teema. Nykyisin ei enää noita painajaisia kovin usein tule, ehkä kerran tai pari. Ja joskus ne on linkittyneet myös jouluihin, juhannuksiin yms. juhliin, kun porukat on ryypiskelleet. Ne on aina ahdistavia unia, ja sinä päivänä kyllä tulee mieleen muitakin ankeita muistoja mieleen. :I

  Mutta toivottavasti sinullakin joku päivä helpottaa! Ehkä kun sen unen merkityksen ”oivaltaa” niin sitten. :) Ainakin itsestä tuntuu että sen jälkeen kun osasi yhdistellä ja mietti noita unia, niin eivät enää kiusaakaan niin usein.

  Mutta mukavaa pääsiäistä!

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Pikoruu: Ihanaa, et sun painajaisista on tullut harvinaisempia :D Munkin pitäis alkaa vähän funtsia näitä mun omia. Onneks ne ei oo kauheen yleisiä, mut inhottavia joka tapauksessa :/ Ne on sellanen ikävä muistutus siitä, et en oo vielä ihan ’okei’.

  Ihanaa, mahtavaa, lämmintä pääsiäistä myö sinulle, rakas Pikoruu. Olet kaunis ja arvokas ihminen <3

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

huhtikuu 2014
ma ti ke to pe la su
« maalis   touko »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930