promilleilla solakaksi~

22.01.2014 - 14:31 / KuningatarAlkoholi.Lähteet on hyvä olla:
http://www.olvi.fi/web/fi/oluet
http://www.panimoliitto.fi/vastuullisuus/
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941143

Kategoria: alkoholimainonta, alkoholistien lapset, alkoholiteollisuus, en haluais olla provo mutta, riippuvuus.13 vastausta - “promilleilla solakaksi~”

 1. Eeva Kirjoittaa:

  Hirveetä! :( Ite en oo tullut edes ajatelleeksi sen kummemmin… aika kieroa mun mielestä, argh.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Eeva: ’kiero’ on varsin kuvaava! :/

 3. Vili Kirjoittaa:

  Just kuule mun avokki naureskeli et; ”onhan ne kivetki luonnosta mut onko ne terveellisii meille..hmm” :D:D Hyvää pohdintaa, you go girl! ja omg toi pikkane herrapölypallo!

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Vili: viisas ihminen tuo avokkisi :D

  aaaww herrapölypallo hhaha en oo varma miks piirsin sen mut siinä se nyt on~
  oot ihana *hali* ;)

 5. Tupu Kirjoittaa:

  Voisit mun puolesta tehdä stripin myös kannabiksen iloista … sen puolestahan nuoret 30v korkeakoulutetut lapsettomat miehet intoilee ihan samalla tavalla. Paljon harmittomampaa kuin alkoholi, suorastaan terveellistä, luonnontuote.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Tupu: ei huonompi ajatus :D en tosin ole perehtynyt yhtä paljon kannabikseen kuin alkoholiin, mutta siitäkin sais kyllä varmasti jutunjuurta

 7. Hiswa Kirjoittaa:

  Näistä sarjiksista tuli muuten mieleen, että harvoin puhutaan juomisen asemasta populaarikulttuurissa niin kuin kirjoissa ja elokuvissa ja tv-sarjoissa… Siis todella usein kaikissa teoksissa on ainakin yksi henkilö jolla on aina se viinapullo kädessä tms, ja tuli mieleen että tälläinen saattaa vaikuttaa hyvinkin paljon ihmisiin jotka ottaa helposti vaikutteita juuri populaarikulttuurista… Kuten minä.

  En siis tykkää yhtään alkoholin mausta enkä liiemmin siitä tunteesta joka siitä tulee, mutta silti olen muutaman kerran tässä viimeisen vuoden aikana juonut koska ”se on normaalia”. Tai siis, se muuttuu sitä normaalimmaksi mitä enemmän esimerkiksi lempi hahmot jossain tv-sarjoissa tai kirjoissa sitä tekevät, jos ymmärrät selitykseni. :’D

 8. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Hiswa: ymmärrän selityksesi oikein hyvin! alkoholin tuotesijoittelua näkee entistä enemmän ja se on joskus tosi räikeetä?? Siis esim. musiikkivideoissa kaadetaan jotain Smirnoff vodkaa ja kamera oikein pysähtyy siihen pulloon :D

  Alkoholi tunkeutuu kaikkialle ja sen käyttö on hyvin normalisoitua. Ei ihme jos on paineita juoda näyttääkseen ’normaalilta’ :/

 9. Das Rastas Kirjoittaa:

  Fiksua ajatusta, varsinkin ”light” tuotteet on kaikkein vaarallisimmasta päästä, hermomyrkky aspartaamia vielä alkoholin lisäksi. Siinä olen erimieltä että luomutuotteet on pelkästään hyväksi tässäkohtaa kun maailman meinaa syödä geenimuunnellut kasvit, ja jos/kun olutta ottaa, niin miksi ei sitten hyvää luomuolutta?

 10. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Das Rastas: Olet oikeassa, ei siinä varsinaisesti ole mitään pahaa, että tuotteista yritetään tehdä ekologisempia. Se vaan, että ’orgaaninen’ ja ’luomu’ yhdistetään aika paljon terveyteen ja hyvinvointiin ja luovat aika vaarattoman kuvan alkoholista. Ei alkoholiyrityksia kiinnosta lounnonsuojelu tai ihmisten terveys, he vain haluavat brändata tuotteensa tavalla joka sopii monen kuluttajan hippi-vegaani-hipster ajatteluun.

 11. MM Kirjoittaa:

  Mielenkiintoista on myös, että näistä alkoholin ”terveysvaikutuksista” kirjotetaan lehdissä, esim karrikoiden punaviinilasillinen päivässä pitää ihmisen terveempänä. On tehty tutkimus, että näin on. En muista millon luin ja mistä.

  No jok tap. tulee sellanen fiilis, että vaikka olisi terveellisesti elävä absolutisti punaviinilasillisella päivässä edistäisi terveyttä vielä lisää?!

  En tiedä onko muut kokeneet samoin tai kiinnittäneet siihen huomiota.

 12. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @MM: Juu, se on hyvin mielenkiintoinen tämä punaviinijuttu! Siitäkin on tutkimuksia puolesta ja vastaan. Esim. tämän artikelin mukaan kohtuullisen juomisen terveysvaikutuksia on hieman liioiteltu http://www.nzherald.co.nz/lifestyle/news/article.cfm?c_id=6&objectid=11400390 En nyt halua taaskaan kritisoida ihmisiä jotka juovat, mutta voi tosiaan olla harhaanjohtavaa puhua alkoholin ’terveysvaikutuksista’.

 13. Minorea Kirjoittaa:

  Oletko koskaan verrannut Japanilaista ja Suomalaista alkoholibrändäystä keskenään? Japanissa kuitenkin tuo alkoholi”kulttuuri” on hyvin samanlainen ja humalaiset salarymanit ovat tuttu näky kapakoissa ja sammuneina tienposkissa ja jopa julkisissa kulkuvälineissä.
  Itseäni vaan kiinnostaa, miksi myös Japani on kunnostautunut tässä päihteenalassa (tosin siellä taitaa tuo vahva työmoraali olla sellainen, joka sitten työntää alkoholin luo)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

tammikuu 2014
ma ti ke to pe la su
« joulu   helmi »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031