varoitus: paljon tekstiä tulossa

4.01.2014 - 11:29 / KuningatarAlkoholi.
5 vastausta - “varoitus: paljon tekstiä tulossa”

 1. Tilli Kirjoittaa:

  Löysin blogiisi ystävän kautta, ja olen lukenut sen läpi jo pariinkin otteeseen. Olen myös alkoholistin tytär ja monenlaisten ongelmien kanssa pyristellyt/pyristelevä.

  Kirjoituksesi herättävät kovasti ajatuksia, ja näen niissä paljon sekä itseäni nyt että varsinkin muutama vuosi sitten, jolloin voin huonommin kuin tänään.

  Ajatuksia on niin monia, että on vaikea päättää, mihin tarttua, mutta jos aloitetaan tuosta yllä olevasta eli kontrolloinnista.

  Kaikki mainitsemasi asiat kuulostavat hyvin tutuilta, vaikka en koskaan ole kokenut ahdistushäiriöstä kärsiväni. Luulen, että se on ollut oikeastaan hyväksi: kun olen suhtautunut omiin ongelmiini yksittäisinä ja erillisinä piirteinä, niistä ei ole tullut niin ”vakavia”, ja siten niiden selvittäminenkin on tuntunut helpommalta. Ainakin olen saanut tehtyä pitkän matkan tällä(kin) saralla ja uskon, että niin saat sinäkin.

  Täytyy tässä kohtaa sanoa, että en usko, että olisin itse saanut koskaan muutettua noin vain noin pitkän matkan päähän kodistani! Olet älyttömän rohkea. Minä keskityin niin noiden kaikkien mahdollisten vaikeuksien ajatteluun, että lopulta vain halusin välttää moisiin ennakoimattomiin tilanteisiin joutumista.

  (Edelleenkin katson kartasta päämäärän tarkasti, mutta olen myös oppinut sen, että jos jäänkin väärällä bussipysäkillä pois, se ei tarkoita maailmanloppua.)

  Toivoisin, että paneutuisit vielä kovemmin tuohon hyvin piirteiden listaan. Tietysti on hyvä tiedostaa myös omat epätoivotut piirteensä, mutta ainakin oma kokemukseni on, että kun niiden kanssa liiaksi puljaa, niitä sekä ruokkii että niihin myös lopulta kiintyy. Masennus, alakulo ja muu alkavat tuntua oman persoonan tukevilta osasilta, ja iloisuus tekopirteydeltä ja melkeinpä keksityltä osalta elämää.

  Jaksamista! Kiitos hienosta blogista, ja kiitos myös mahdollisuudesta keskustella samoja asioita kokeneiden ihmisten kanssa! Nuorempana olisin kaivannut tällaista mahdollisuutta kovin, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan :)

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Tilli: (huomasin kommenttisi vasta nyt, sivusto merkitsi sen jostain syystä roskaviestiksi)

  Oon aina tosi otettu siitä, että lukija samaistuu mun juttuihin. Kiitos siis kun kommentoit! Muiden alkoholistien läheisten tarinat ja mielipiteet on mulle tosi tärkeitä. Tuohon hyvien piirteiden listaan pitäis todellakin paneutua! Mun pitäis liimata se huoneeni seinään, koska mulla on tapana unohtaa ne niiden huonoje piirteiden kustannuksella.

  Jaksamista myös sulle! Ihana kuulla, että voit nykyään paremmin. Toivottavasti tää on sulle mahtava vuosi, ja sulla on voimia käsitellä (omaan tahtiin) näitä vaikeita asioita. Säkin oot rohkee :)

  Ja kiitos vielä kaikista kehuista, ne piristää aina mun päivää ^^

 3. Mikko Kirjoittaa:

  Mulla itellä tuo asioiden kontrollointi näkyy usein siinä, että petyn aika pahasti, kun ihmiset lupaa jotain, mutta ei sitten pidä lupauksiaan. Jos vaikka pitäisi nähdä niin eivät edes ilmoita. Se on todella inhottava tunne, vaikka sitten toisaalta se on samalla todella oikeutettukin tunne. Varsinkin kun itse olen se, johon voi luottaa.

  Se liittyy tietty isän alkoholismiin, mutta varmaan myös siihen, että vanhemmat ovat kummatkin olleet läpi elämänsä vuorotöissä ja olen sitten itse siskon paljon aktiivisemman sosiaalisen elämän takia ollut kotona yksin tai isän kanssa eli silloinkin yksin. Silloin läheisyydestä on varmaan vain tullut niin tärkeä juttu, että tuskastuttaa, kun sellaista luvataan, mutta ei kyetä lupauksia pitämään.

  Mutta onneksi on ystäviä, joille aikataulut ovat yhtä pyhiä asioita kuin minulle. He ymmärtävät tunteeni täydellisesti.

 4. Tilli Kirjoittaa:

  Koo: Sulle kanssa mahtavaa vuotta! Ainakin tuun seuraamaan sitä tän blogin kautta, joten voidaan viettää sitä mahtavuutta vähän niin kuin kimpassa :D

  Mikko: Mulla on tuo ihan sama, että sovittujen juttujen peruminen (ilman kunnon syytä) tuntuu tosi pahalta. Mulla se johtuu suoraan siitä, että alkoholistivanhempi lupasi aina kaikenlaista, jonka minä tietty joka kerta uskoin, ja sitten useimmiten petyin.

  Ilo on vähän hullu sana tässä yhteydessä, mutta silti iloiselta tuntuu, ettei ole näiden fiilisten kanssa yksin!

 5. Maijju Kirjoittaa:

  Hei vau enpäs oo aatellu et kontrollin menettämisen pelko johtus just siitä, et toine vanhemmista on alkoholisti! Jee tää selittää ees osittain miks itelläkin on sellasta hallinnan pakkoa, iskä kun juopi liikaa :I Kiva että uskallat käsitellä näitä asioita blogissasi, niin hoksaa itekin juttuja kun näitä lukee, kiitosta! :D

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

tammikuu 2014
ma ti ke to pe la su
« joulu   helmi »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031