Sananen alkoholiteollisuudesta

2.12.2013 - 9:20 / KuningatarAlkoholi.
18 vastausta - “Sananen alkoholiteollisuudesta”

 1. Mikko Kirjoittaa:

  Olen ehkä tämän kertonut aikaisemminkin, mutta muistan ala-aste ajoilta sen, miten kaverini totesi, että kaikki juovat sitten aikuisina. Ja miten se oli jotenkin minusta todella karmivaa, ettei siinä nähnyt toisenlaista vaihtoehtoa.

  Ja tuosta Pride huomiosta vielä! Olen itse ollut työharjoittelussa Turun seudun Setassa arkistojen parissa ja siellä tuli juuri vastaan artikkeleita tutkimuksista siitä, miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt kuluttavat keskimääräistä enemmän alkoholia. Sen vuoksi vastaan tuli myös ”omaa alkoholin käyttöä” koskevia papereita ja lomakkeita terapiatyöhön. Sitä se todellisuus vain on.

  Harjoittelun jälkeen luin vielä Augusten Burroughsin Kuivilla, joka sitten antoi kasvot ja vain hyvistä romaaneista saatavan ymmärryksen mukanaan. Sitä pystyy hahmottamaan paremmin sen, miten herkkiä ihmiset ovat ja että miten minulla luultavimmin olisi alkoholiongelma, jos joisin. Se on aika pelottavaa.

  (Turun seudun Setan kesäleirillä olin avustajana ja muun muassa myin alkoholia. Muistin eräiden ihmisten kohdalla nopeasti, että mitä he tahtoivat juoda ja pystyin näin tehokkaaseen asiakaspalveluun. Huvittavaa, että on sitäkin tullut tämän elämän aikana tehtyä.)

  T: Kirjoitan liikaa

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Mikko: musta on mahtavaa kun kirjotat tänne :’D Jos tulee ajatuksia mieleen niin jaa ne ihmeessä meijän kaa, ihan sama kuinka paljon tekstiä tulee. Oli kiva lukee sun SETA-kokemuksista!

  Kauheaa, miten niin moni pitää sitä täysin päivänselvänä että kaikki juo isona. Aikuisten kuuluu juoda, se on muka osa aikuisena olemista. Oon niin moneen kertaan kuullut miten kaverit ivailee jollekin joka ei juo ollenkaan tai juo tosi vähän (esim siiderii) ja haukkuu sitä ’vauvaksi’ tai jotain. Ensimmäisiä kännejäkin pidetään jonkinlaisena siirtymäriittinä lapsuudesta aikuisuuteen, huoh.
  Mä ite juon tosi harvoin koska tiedän, että mulla ei pysyis se juominen käsissä. Joillain meistä on enemmän sellaisia taipumuksia, kuten tiedät.
  Mä pistän muistiin ton Burroughsin kirjan, en oo muutenkaan lukenut mitään kunnollista pitkään aikaa :D

 3. merlin Kirjoittaa:

  Todella hyviä pointteja tässä! Mä kans ihailen sitä, miten käsittelet tätä vaikeaa asiaa täällä blogissa näin nokkelasti!

  Mulla on nyt viime aikoina ollut ihan samanlaisia tuntemuksia isosisaruksiani kohtaan, joten kyl mä koen, että täältä blogista saa apua, kun pitäis jotain asiaa pohtia, eikä omat sanat vielä oikein riitä. Kiitos, että bloggaat!c:

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  taneli/merlin: vau ihania kehuja! Oon tosi otettu :D
  Ja kiitos hei vaan itselles ku kirjoitat omaa blogias<3

 5. Hooam Kirjoittaa:

  Mmm. Tuntuu aina välillä että koko länsimainen kulttuuri on menossa siihen, että mainokset hyökkäävät kuluttajan kimppuun ja käyttävät hyväkseen yksilöä. Eikä tämä ole pelkästään alkoholia koskeva ilmiö. Faktaahan on, että kuluttajan päähän istutetut mielleyhtymät ovat parhaita aseita, jos haluaa saada ihmisen käyttämään jotain tuotetta. Yhdistä hajuvesi kauneuteen, hygienisyyteen, kiltteyteen tai muuhun hyväksyttyyn ja arvostettuun hyveeseen kuluttajan mielessä ja PAM! – siitä tulee suosittu tuote.
  Ja samaan aikaan kun länsimaiset miettivät pitäisikö ostaa uusi paistinpannu, viinaksia tai muuta vastaavaa kaksi kolmasosaa maailmasta näkee nälkää ja yrittää saada kokoon edes sen verran hyödykkeitä, että hengissä selviäisivät…

  Öhöm… En nyt oikein tiedä liittyikö tämä aiheeseen, mutta oikein ajatuksiaherättävä päivitys teikäläiseltä.

  ps. Mikko, et sinä puhu liikaa!

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Hooam: Ja me kuluttajat haluttais tietenkin aina uskoo et kaikki meidän valinnat on meidän itsemme tekemiä eikä mainonta tai mikään muukaan niihin voi vaikuttaa hahhah just joo. Mut joo, puhut siis täyttä asiaa!

  Kiitos ku kirjotat :”D On aina kiva lukee muiden mielipiteitä

 7. Lone Kirjoittaa:

  Tuo mietityttää välillä itteäniki tuo, että onko alkoholistille oikeastaan sinänsä oikeus olla vihainen, kun asia ei ole vaan simppeli paha teko, vaan tuollainen mahd. monimutkainen kompleksi. Eräs alkohohisti lähipiirissä omaa aika rankan lapsuuden (mm. 2 alkoholisti vanhempaa) ja psyykkisesti vähän stressialttiin ja epävarman luonteen, jonka kanssa elämine vaatii paljo psyykkistä työtä ja jota, kute tuolla ilmasit, sitte hoidetaa alkoholilla, kun alkaa paineet ottaa vastaan.

  Mutta loistava postaus, tälläi lyhyesti ja ytimekkäästi.

 8. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Lone: Tää todellakin on monimutkainen juttu! Uskon itse ainakin, että alkoholisti on sairas ihminen, ja hän ansaitsee kaiken avun ja tuen minkä vain voi saada. MUTTA, se että on sairas ei millään tavalla oikeuta/hyvitä sitä pahaa oloa jonka hän kylvää. En siis tarkoita, että alkoholistia pitäisi jotenkin ’rankaista’, mutta ei ihmisten myöskään pitäis niellä pahaa oloaan vaan koska tyyppi joka heitä satuttaa ’ei voi itselleen mitään’.

  Mut nää on vaikeita juttuja! :D Ja kiitti viel kehuista<3

 9. Maija Kirjoittaa:

  Hitsi olet viisas ihminen. Hienoja pointteja ja kadehdittavaa itsensä kunnioittamista. :)

 10. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Maija: Vau kiitos kehuista! Lämmittää mieltä näin talvisäällä ˆ__ˆ

  *hali*

 11. HR Kirjoittaa:

  Tosi hyviä pointteja otit esille, tää aihe on mulle todella lähellä sydäntä, isäni menehtyi vuosi sitten lokakuussa omassa sängyssään täysin odottamatta, syynä suomalaisille ihan liian yleinen alkoholismi.

  Tykkään sun blogista ja lueskelen sitä minkä ehdin, samaistun todella moniin juttuihis täällä! :)

 12. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Hei HR! Ihana kuulla, että tykkäät :’) Kehut ovat aina tervetulleita, heh.

  Oon tosi pahoillani menetyksestäsi. Aivan kamalaa, kun läheinen kuolee tuolla tavalla yllättäen. Itseäni pelottaa kauheasti että äitinikin kokisi ennenaikaisen kuoleman. Koko ajatuskin pelottaa.

  Paljon voimia sulle, yritän lähettää täältä virtuaalisia kaukohaleja<33

  (ja kiitos vielä kun luet blogiani :)

 13. Jiivana Julma Kirjoittaa:

  Ohoo! Vaikuttava blogi ja paljon tärkeetä asiaa (tää on ”keskinäisen kehumisen kerhoa” nyt kun löysin blogisi jättämäsi kommentin pohjalta). Tässä toteutuu hyvin mun usein toistama ”henkilökohtainen on poliittista”. Alkoholismi on suomalaisessa yhteiskunnassa aika laajalle levinnyt sairaus, niin uskon et moni saa tästä kosketuspintaa (itellä se on pappa ja useampi ystävä). Pakotti taas vähän miettimään esim. sitäkin miten itse esittää blogissaan jatkuvaa kaljanryystämistä. Mut joo, tykkään piirustusjäljestäsi pitää tutustua vanhempiinkin merkintöihin hyvällä ajalla!

 14. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Jiivana: Kiitti hei kehuista! :’D Oon täysin samaa mieltä, henkilökohtainen todellakin ON poliittista. Mukava kuulla siis, että nää mun jutut on ajatuksia herättäviä. Jatketaan samaan malliin~

 15. nikopetteri Kirjoittaa:

  Moi! Kommentoin nyt vanhaan päivitykseen mut samapa tuo. Itsellänikin isä on alkoholisti (tai oli? Paraneeko sitä koskaan kokonaan?), ja pistin lukulistalle ton Woititzin kirjan. Blogisi on tosii samastuttava ja antaa sanoja käyttöön semmoselle joka ei oo juurikaan enää jaksanu katsoa aiheelliseksi käsitellä tätä asiaa, koska oon muka ”jättäny kaiken taakseni” ja ”alottanu oman elämän”.

  Mutta niin, jotenkin ainaki Suomen homokulttuuri pyörii aika paljon alan baarien ympärillä. Sieltä löytyy seksiä, kavereita ja elämänkumppaneita, ellei internet oo se oma juttu. Ja se on aika hiton oireellista! Oulunkin ainoassa homolassa aina samat naamat juo ittensä pöydän alle joka viikonloppu. Tokihan meillä on Setan ryhmiä ja vinokinoja ja northprideja, mutta kaupallinen alkoholikulttuuri on pelottavan voimakas yksikkö. Mikä neuvoksi? En tiedä.

  Oma juominen pysyy onneksi aisoissa huonon viinapään ja yleisen persaukisuuden ansiosta. Ahdistustani lääkitsen useimmiten makeisilla ja hyperseksuaalisuudella. Mutta esim sun blogin innoittamana oon viime aikoina pyrkinyt tiedostamaan omaa ja muiden juomista tarkemmin, ja ehkä kohdata isänkin alkoholismin joskus (tämän lupauksen tein jo vuosi sitten, mutta käyn kotona aniharvoin ja isälle soitan ehkä kerran parissa kuussa rahaa kerjätäkseni).

  Loppukaneettina: helvetin hyvä blogi ja fiksu bloggaaja! Keep it up!

 16. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  nikopetteri: Kiitti tosi paljon kehuista! Yritin olla varovainen tän postauksen kanssa. Ryyppäämistä ja bilettämistä yritetään käyttää aina homoja vastaan jonkinlaisena todisteena siitä, että kyseinen ihmisryhmä on rappeutunutta ja pahaa. Sehän on paljon helpompaa kuin syyttää alkoholiyhtiöitä, homo\transfobiaa, ja mielenterveyspalvelujen huonoa saatavuutta.
  Mut enivei, paljon voimia sulle! Läheisen alkoholismi on vaikea asia käsitellä, joten ota ihan rauhallisesti vaan. Pieniä askelia :)

  btw oli kiva kuulla tarinasi, tavallaan lohduttavaa tietää, että meitä alkkareiden lapsia on (valitettavasti) tosi paljon

 17. willle Kirjoittaa:

  Silloin aikoja sitten kun aloin tätä blogiasi lukea, olin aika tyrmistynyt mielipiteistäsi alkoholivanhempiasi kohtaan. Mietin ettetkö näe tai ymmärrä sitä kolikon toista puolta.

  Mutta sitten näin tämän merkinnän ja ymmärsin sinua ja tämän blogin aatetta paremmin. Etenkin nuo kaksi viimeistä ruutua avarsivat ajatuksiani todella paljon.

  Olen miettinyt että jos joku muukin uusi lukija menee samaan höplään kuin minä. Tuumin että olisi aika hyvä ja selkeyttävää jos nuo ruudut, tai tämän koko merkinnän, saisi jotenkin läjähtämään uuden lukijan naamalle heti ensi kättelyssä. Jos saisi liitettyä vaikka tuonne henkilökuvaukseen tai valikkoon tuohon oikealle..

  En tiedä. Ehkä lukija (Minä!) itse on sitten vähän yksinkertainen, jos ei näe tekstiesi ja kuviesi takaa sitä seikkaa, että kyseessä ei ole vain sitä vihaa ja surua alkoholistivanhempia kohtaan, noin niinkuin yksinkertaisesti sanottuna.

  sinun blogisi, sinun sääntösi! Ei sitä turhaan tarvitse alkaa selittelemään. (:

  Kiitos jälleen tästä blogista! On antanut paljon samaistumisia sekä ajattelemisen aihetta.

  T:Alkoholisti

 18. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @willle: Olipa tosi hyvä että mainitsit tästä! En ollut ajatellut koko asiaa. Tai siis, oletin että lukijat tietää etten vihaa alkoholisteja, ja että ymmärrän kyl että riippuvuus on tosi vaikea asia, vaikka puhunkin täällä alkoholistivanhemmistani kitkerään sävyyn. Tiedän kuinka heikossa ja haavoittuvassa asemassa riippuvaiset on meidän yhteiskunnassa, joten toivottavasti en ole levittänyt täällä vihaa tätä ihmisryhmää kohtaan! Ei kaikki alkoholistit toki ole väkivaltaisia tai manipuloivia (riippuvaisillahan on itsellään paljon suurempi riski joutua väkivallan uhriksi). Kamalan surullista vaan, että alkoholi voi saada niin upeista ihmisistä esille niin kamalia piirteitä :(

  Tää on tosi tärkeä asia ja onneksi otit sen esille. Pitääpä tehdä tulevaisuudessa joku postaus aiheesta, tai vähintäänkin lisätä tuonne esittelyyn pari selittävää ruutua. Kiitos itsellesi kun luet ja paljon tsemppiä&halauksia!<3

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

joulukuu 2013
ma ti ke to pe la su
« marras   tammi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031