Irti noidan kehästä osa 1

21.11.2013 - 21:22 / KuningatarAlkoholi.


En nyt oikeen keksi muuta sanottavaa tästä :0 Tää oli tämmöstä tajunnanvirtaa taas.

Enivei, tulossa jännittävä jatko-osa!

 

Kategoria: alkoholistien lapset, janet woititz.9 vastausta - “Irti noidan kehästä osa 1”

 1. Mikko Kirjoittaa:

  Kun mietin omaa lapsuuttani, meillä ei ollut selkeää rytmiä tai rutiinia, mutta se johtui ehkä vielä enemmän siitä, että molemmat vanhemmistani kävivät vuorotöissä. (Kumpikin oli eri syistä väliaikaisesti työtön, alkoholia nauttinut joi useamman kerran itseltään työpaikan alta, surprise)

  Mutta jotenkin juuri tuo, että ei hahmota, että siinä ei ole mitään poikkeavaa, vaikka silti silloin kummallisesti vaikenee siitä todellisuudesta. Se on niin ristiriitaista. Muistan kyllä tosin, että omasta isästäni olin joskus isänpäiväkorttiin kirjoittanut ala-asteella, että isäni on alkoholisti, äidille kerroin tästä ja hän käski pyyhkimään pois. Ja sitten toisaalta muistan keskustelleeni jonkun lapsuuden kaverini kanssa siitä, miten meidän isämme joivat.

  Mutta kuitenkin ala-asteella muistan selkeästi myös samaisen ihmisen kohdalta sen, että hän kerran sanoi, että kaikki ihmiset juovat alkoholia elämässään. Minusta se oli jotenkin todella kammottava ajatus. Se on varmaan osasyynä sille miksen itse juo alkoholia.

  Sitten nuo onnelliset ja tavalliset perheet kyllä kuulostavat itsestänikin oudoille. En tosin tiedä onko sellaisia olemassakaan, mutta toisaalta minä en itse muista, että meitä olisi lapsina halattu tai mitään sellaista, ellei tilanteeseen liittynyt riitaa. Ja silloinkin harvoin halattiin. Se on kai jättänyt oman vaikeutensa tuntea läheisyyttä ja toisten ihmisten kosketusta.

  Pitäisi kai itsekin noita kirjoja lukea, sillä vaikka jotenkin pystyn hahmottamaan, että missä menen ja oman historiani, niin kuitenkin nuo kirjat antavat näkökulmat ja ”kiintotähdet” tarkastella niitä asioita ja avata syvempiä vesiä. Huh, huh.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Howdy Mikko :D Aina yhtä kivaa kuulla kohtalotoverin kokemuksista.

  En siis itsekään lue kauheesti tälläisiä kirjoja, koska musta tuntuu, et jauhan jo niin paljon tästä aiheesta mun omassa päässäni et mä en kestä vielä lukee niistä erikseen, hohhoijjaa. Mut saa niistä välillä vähän perspektiiviä asioihin :)

 3. Reija Kirjoittaa:

  Hei,

  löysin sinun blogin muutama päivä sitten. Sehän piti ahmia yhdeltä istumalta läpi. Sun merkinnät on kauniita tyyliltään ja sisällöltään viisaita ja pohdiskelevia. Eipä mulla muuta, luen jatkossakin :)

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Kiitos Reija!
  Mukavaa että tykkäät, sain kommentistasi tosi hyvän mielen :’D
  *hali*

 5. Tiina Kirjoittaa:

  Moi! Löysin sun blogin ehkä 10min sitte ja oon vaan istunu ja lukenu ja samaistunu tosi paljon. Toi on kyllä oikeasti niin tajunnanräjäyttävää että on olemassa perheitä, joissa tehään sellasia normaaleja juttuja yhessä. Meillä alkoholisti/mielenterveysongelmaisessa perheessä oli kyllä kulissit kunnossa mutta sisällä oli täys helvetti. Tai siis lapsena se oli ihan normaalia, tietenkin kun siihen oli tottunut mutta niin. Se on hämmentävää verrata itteensä kavereihin, joiden vanhemmat käy nykyisissä kodeissa _kyläilemässä_ ihan viikonloppuja ja sitte tehään yhessä kaikkea selvinpäin ja jes. Itellä tuntuu että pitää olla itekki jossain suojakännissä että voi ees käydä lapsuudenkodissa.

  Asiaan siis, anteeksi avautuminen ja kiitos blogista! Onks sulla tälle fbsivuja? Ois helppo seurata, tuppaan unohtumaan kaikki blogiseurannat. :|

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Tiina: just näin! riippuvuus ja mielenterveysongelmat saastuttaa lopulta koko perheen, ja on tosi vaikeeta erottaa normaalia käytöstä epänormaalista. Tuo ’suojakänni’ on tosi osuvaa, heh.

  Kiitos vaan itsellesi avautumisesta! On hienoa kuulla muiden alkkareiden läheisten tarinoita c:
  Blogilla ei oo fb sivuja ainakaan vielä. Muutama lukija seuraa mua bloglovin-sivuston kautta http://www.bloglovin.com/blog/11185097/mita-nyt-taas
  Se ilmoittaa sun fb:hen kun seuraamasi blogi päivittää. Ehdotuksena vaan :)

 7. Tiina Kirjoittaa:

  Jei, kiitti vinkistä!

 8. MM Kirjoittaa:

  Moi K.

  Löysin sun blogin, kun etsin läheisriippuvaisuudesta tietoa ja tässä olen nyt lueskellut näitä sun sarjiksia, ja niin samaistun.

  Mun vanhemmat ei ollu jatkuvia alkoholisteja vaan joivat ”vaan” viikonloppusin. No, jos se ei viikonloppujuominen ei ois vaikuttanu, en kirjoittais tässä.

  Joka tapauksessa, meillä oli ns normaaliarki eli ruoka-ajat klo x, läksyt piti tehä, matkusteltiin jne. Mut silti musta tuli tällanen. Koska viikonloput piti elää alkoholistiperheessä, viikonloppusin ei oltu ”normaali” perhe. Ja viikonloppuelämä piti salata kaikilta.

  Tää sun sarjis on ikään kuin antanut kuvat mun ahdistukselle ja ajatuksille, jatka vaan samaan malliin.

 9. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @MM: Hei! Kivaa että löysit tänne :D En yhtään ihmettele, että vanhempiesi juominen on jättänyt sinuun jälkiä, vaikka se tapahtuikin vain viikonloppusin. Pienelle lapselle humalainen isä tai äiti voivat olla todella ahdistavia.

  Kiitos todella paljon rohkaisusta! Paljon tsemppiä sinulle :)

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

marraskuu 2013
ma ti ke to pe la su
« loka   joulu »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930