22.08.2017 - 9:10 / KuningatarAlkoholi.




6 vastausta - “”

  1. kjjo Kirjoittaa:

    Miksi sairaan tervehtymiseen pitäisi liittää nöyryyttämistä?

  2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

    @kjjo: En itse laskisi anteeksipyyntöä ja hyvittämistä ”nöyryyttämiseksi”. Tämä on jopa yksi kahdestatoista askeleesta, joita alkoholistien AA:ssa listataan. Moni alkoholisti on vuosien varrella satuttanut läheisiään käyttämällä henkistä tai fyysistä väkivaltaa. On kohtuullista läheisten osalta haluta hyvitystä.

  3. Kettu Kirjoittaa:

    Mitä sillä hyvittämisellä tässä muuten tarkotetaan? Ei niitä muistoja voi poiskaan viedä. Mun mielestä voi korkeintaan pyytää anteeksi ja toivoa että toisella on riittävästi voimia antaa anteeksi. Unohtaa ei tarvi, mutta ei myöskään muistutella että oot tehny niin ja näin ja noin.

    Kukaan mun läheisistäni ei koskaan raitistunut, paitsi aina välillä joksikin aikaa. Ja kun oli raitis, jatkettiin aina siitä missä sillä hetkellä satuttiin menemään. Pahimpia töppäyksiä osattiin pyytää ja antaa anteeksi. Ja muuten mentiin sillä asenteella että nyt on nyt :)

  4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

    @Kettu: Hyvittäminen voi tarkoittaa monta asiaa; ihan tuo anteeksipyyntö ja virheiden myöntäminen voi riittää. Se riippuu siitä, mitä läheinen haluaa ja tarvitsee. Joku läheinen voi haluta käydä perusteellisen keskustelun siitä mitä on tapahtunut, ja alkoholistin pitäisi pystyä kuuntelemaan ja ymmärtämään. On myös alkoholisteja, jotka ovat rikkoneet läheisten omaisuutta ja tällöin läheinen voi haluta rahallista korvausta. Alkoholisti voisi mielestäni myös maksaa lastensa ja puolisonsa terapiakulut…(vähän utopistista ehkä koska terapia on kallista, mut no, tää on vaan teoretisointia…)

  5. Kanerva Kirjoittaa:

    Kuvat uskomattoman hienosti tunteita ja ajatuksia, joita itsekin olen käynyt (ja käyn edelleen) läpi, mutta joille en välttämättä ole osannut löytää sanoja tai muotoja. Sarjakuvasi on aivan mahtava ja usein osuvat ja uppoavat juurikin niihin kipeisiin kohtiin, mikä on siis hyvä asia, kun tietää ettei näiden asioiden kanssa ole yksin. Kiitos tästä! :)

  6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

    @Kanerva: Kiitos kauniista kommentista, piristit iltaani :) Toivotan sinulle paljon voimia ja kärsivällisyyttä vaikeiden tunteiden prosessoimiseen!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus



Heipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

elokuu 2017
ma ti ke to pe la su
« heinä   syys »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031