..,.,

11.03.2016 - 18:23 / KuningatarAlkoholi.


 

kopio_1 kopio_2 kopio_3 kopio_4 kopio_5 kopio_6 kopio_7 kopio_8 kopio_9 kopio_10 kopio_11

Toki jotkut näistä perityistä ominaisuuksista/samankaltaisuuksista ovat täysin ’neutraaleja’ tai jopa hyviä, mutta silti…en haluaisi nähdä vanhempiani itsessäni missään muodossa :D

Kategoria: alkoholistien lapset, ängst.



9 vastausta - “..,.,”

  1. Lissu Kirjoittaa:

    Paljon olen havainnoinnut omassa elämässäni sarjakuviesi kautta. Olen myös alkoholisti/tunnevammasten lapsi.

    Joitain osia voi kääntää perityistä piirteistä / vanhempien aiheuttamista piirteistä omaksi hyödyksi.

    Esim. omalla kohdalla koen todella usein häiritseväksi ja ahdistavaksi asian, että joudun/kykenen havainnoimaan KAIKKEA ja KAIKKIA ympärilläni. Aivot ovat kehittyneet niin, että haluamattakin kuuntelen ja kuulen mitä muut puhuvat tai liikkuvat. Ennakoin, jottei kenellekkään tulisi paha mieli. Ennakoin jotta ei tulisi ristiriitoja. Kuitenkin tässä hetkessä kun on ymmärtänyt asian ja oppinut asettamaan rajoja itselleen, koen tuon hyödylliseksi työssäni. Aina valppaana ja huomaamassa jokaisen lasten välisen riski- tai ristiriitatilanteen.

    Käännä sinäkin voitoksi, kaikki mitä pystyt !

  2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

    @Lissu: Tosi hienoa, että olet pystynyt tuohon :D Joskus pitää vaan pelata niillä korteilla, jotka on itselle jaettu ja ottaa niistä kaikki ilo irti. Tsemppiä jatkoon!

  3. Viuh Kirjoittaa:

    Siksi, että

    tai pelkkä

    koska

    Siksi ja koska ovat sanoja, joita käytetään samaan tarkoitukseen muttei ikinä toistensa kanssa. Anteeksi, tää on joku ihan tyhmä petpeeve, vaikken itsekään parhainta suomea kirjoita.

    Ja ettei pelkäksi pilkunrakasteluksi mene, niin oon seurannut blogiasi suurella mielenkiinnolla. Samanlaisia kokemuksia, tunteita ja ajatuksia omasta alkoholisti-isästä ja minua on auttanut tieto, ettei ole yksin asian kanssa. Vaikka eipä sitä alkoholistivanhempaa kenellekään toivoisi. En ole kommentoinut ennen, kun tuntuu että pitäisi jotenkin avautua, enkä sitä halua tehdä. Mutta sun blogi on tärkeä monelle alkoholistiperheen lapselle, keep going.

  4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

    @:Viuh: Mistä olet löytänyt kyseisen säännön? Ainakin Iso suomen kielioppi tuntee tämän muodon: Lisäksi siksi esiintyy kataforisesti konjunktioiden kanssa: siksi että, siksi kun, siksi koska esim. lauseessa ”Monet naiset sanovat, että heillä on kiloja siksi, koska ovat saaneet niin ja niin monta lasta.” http://scripta.kotus.fi/visk/sisallys.php?p=1131 .Kyseinen yhdistelä toki kuulostaa vähän toistolta, joten ei siten ole kovin ’neutraali’ valinta, mutta tämän blogin kontekstissa sen ei tarvitse ollakaan.

    Mut joo, olipa niin tai näin, tän blogin tekstit kuuluu olla tosi puhekielisiä haha :D täältä löytyy kielioppivirheitä oikein roppakaupalla.

    Kivaa että oot tykänny lukea, kiitos ja tsemppii sullekin!

  5. tuuti Kirjoittaa:

    Mua ahdistaa erityisen paljon kaikki äitini piirteet nimenomaan siksi, että äitini näkee meidät lapset omina tuotoksinaan ja aikaansaannoksinaan: Jos olen hyvännäköinen, syy on siinä, että olen tullut äitiini. Jos menestyn jossain, se johtuu siitä, että olen yhtä fiksu kuin äiti. Hän muistaa aina ylpeillä sillä, miten hän on kasvattanut meistä niin kauniita ja älykkäitä (mutta myös vähintään yhtä pahoinvoivia kuin hän itse). Ei siis riitä, että itse huomaan yhtäläisyydet ulkonäössä, vaan hän muistuttaa niistä jatkuvasti. Tällä lailla hän myös korostaa omaa erinomaisuuttaan: et olisi mitään ilman minua.

    Kerran, kun bileissä tuli seurusteltua turhan tiivisti kuningas A:n kanssa, suurin morkkis tuli siitä, että tein juuri niin kuin äiti tekisi. Onneksi olen luonteenpiirteissä ja muussa sisäisessä onnistunut olemaan puhtaasti oma itseni niin, etten muistuta juuri ollenkaan äitiä. Hyvä minä! :D

    Nyt kun tästä on päästy, niin ihan pakko sanoa tosta rakenteesta (anteeksi, en voi ammatin takia vastustaa!): Viuh tarkoittaa varmaan just sitä, että ”siksi koska” ei oo tyylillisesti neutraali valinta toiston takia. VISK kertoo, millaisia rakenteita suomen kielessä esiintyy, Kielitoimisto taas kertoo, mikä on tyylillisesti suositeltavampi. http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/haku/toisto/ohje/668 Mutta aina pitää ottaa huomioon konteksti: ei nämä kommentitkaan ole millään lailla neutraalia kieltä. :)

  6. tunteellinen siilli Kirjoittaa:

    Hei,

    Kiitos blogistasi ja sarjiksistasi, niitä on antoisaa seurata. Tässä kuitenkin särähti tosi paljon korvaan termin ”tunnevammainen” käyttäminen. Ymmärrän että käsittelet asioita tässä blogissa voimakkaasti tunteiden kautta, mutta se tuntuu tosi vihamieliseltä myös muita tunne-elämän ongelmista kärsiviä kohtaan. Itse olen myös alkoholistin ja epävakaan vanhemman lapsi, sen seurauksena olen itsekin tunne-elämältäni epävakaa eli ilmeisesti ”tunnevammainen”. Huolimatta epävakaudestani en ole lainkaan huono ihminen tai huono vanhempi.

  7. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

    @Tunteellinen siilli: Hei, ja kiitos kun luet.

    Ymmärrän, että voi olla vaikeaa lukea tällaista blogia jos kärsii mt-ongelmista/epävakaudesta jne. En aina ole kovin tahdikas; säästääkseni aikaa ja paperia ilmaisen itseäni usein aika suoraan.

    En haluaisi, että lukijat ottaisivat näitä sarjiksia liian henkilökohtaisesti ja projektoisivat itsensä näihin hahmoihin negatiivisella tavalla. En piirtänyt tätä sarjakuvaa sinusta, en edes tunne sinua. Tämä on minun ja minun vanhempieni tarina.

  8. Tunteellinen siili Kirjoittaa:

    Hei,

    Kiitos vastauksestasi. Ymmärrän oikein hyvin pointtisi ja kontekstin, mutta välillä on hyvä muistaa että kieli luo ja ylläpitää tiettyä todellisuutta.

  9. werwet Kirjoittaa:

    Hei!

    Minä en ole alkoholisperheestä, mutta muunlaisia ongelmia perheessäni on ollut. Ihan kaikkiin kokemuksiisi en voi samaistua, mutta olen ymmärtänyt paljon alkoholistiperheiden lapsista blogisi kautta. Mutta esimerkiksi tämä pelko siitä, että olisin joskus kuin vanhempani, on täsmälleen sama.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus



Heipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

maaliskuu 2016
ma ti ke to pe la su
« helmi   huhti »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031