lusikkateoria

20.12.2014 - 20:49 / KuningatarAlkoholi.


 

lusikka_1 lusikka_2 lusikka_3 lusikka_4 lusikka_5 lusikka_6 lusikka_7 lusikka_8 lusikka_9 lusikka_10 lusikka_11 lusikka_12 lusikka_13 lusikka_14 lusikka_15 lusikka_16 lusikka_17 lusikka_18 lusikka_19 lusikka_20 lusikka_21 lusikka_22Lusikkateoria löytyy myös Christinen alkuperäisestä kirjoituksessa (enkuksi): http://www.butyoudontlooksick.com/articles/written-by-christine/the-spoon-theory/

tai suomeksi Reumaliiton sivuilla: http://www.reumaliitto.fi/tulenuori/blogi/?x359704=374150

Kategoria: ahdistus, lusikkateoria, masennus, mielenterveysongelmat.22 vastausta - “lusikkateoria”

 1. Badger Kirjoittaa:

  Aika tarkkaan sitä saa miettiä nykyisin, mihin oma energia oikein riittää. Haikeudella muistelen niitä aikoja, kun jaksoin siivota ja pyykätä takuuvarmasti kerran viikossa (näiden lisäksi kokata oikeaa ruokaa joka päivä, leipoa ja keittää hilloa, piirtää, kirjoittaa ja tehdä töitä hyvillä mielin).

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Badger: Ooo, kotitekoista ruokaa joka päivä :D Millaistahan sekin ois…?

  Mut juu, itse kadehdin aina ystävieni energiaa. Sitä miten he voivat koulupäivän jälkeen lähtä töihin, käydä kaupassa, laittaa ruokaa, pyykätä, harrastaa jotain ja lähteä päivän päätteeksi vielä ulos hengaamaan kavereiden kans. Hmm-m.

 3. BonaFide Kirjoittaa:

  Kiitos jälleen tästä. Avasi paljon omaa sisäistä maailmaa, jaksamista/jaksamattomuutta ja sitä kuinka pitää olla armollinen itselleen. Kun lusikoita on tosiaan yksi enää jäljellä, pitää miettiä, mihin sen käyttää.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @BonaFide: Ihanaa että pidit! Kiitos kun luet :)<3

 5. Skjere Kirjoittaa:

  Okei, nyt on pakko sanoa että kukaan ei ole selittänyt tätä paremmin ja tuli semmoinen fiilis että nyt joku on hoksannut tän jutun. Koska tää tuntui hyvin tutulta. Tämä blogisi on hieno, todella hienoa pohdintaa ja avartaa mieltä ja pistää miettimään.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Skjere: Ihana kuulla! Pelkäsin, että tää ois tosi sekava ja muokkasinkin tekstejä monta kertaa.

  Mahtavaa että mun jutut saa ihmiset miettimään :) Kiitos tosi paljon kehuista ja iso halaus!<3

 7. Lauri Kirjoittaa:

  Kiitos, tämä oli hieno ja tärkeä aihe, ja hyvä visualisointi! En kuitenkaan ehkä vetäisi ihan noin jyrkkää linjaa ”terveiden” ja ”kroonisesti sairaiden” välille. Melko harvoilla ihmisillä on periaatteessa rajattomasti lusikoita. Ymmärrän, että on tärkeää korostaa sitä, että joillakuilla on lusikoita paljon paljon vähemmän kuin toisilla. Koska sitä on usein vaikea ymmärtää niiden, joilla lusikoita on merkittävästi enemmän – että on valtavia eroja.

  Mä mietin, että monille mt-ongelmaisille psyykenlääkkeet, alkoholi, piristeet ja muut psykoaktiiviset aineet on yksi keino lisätä lusikoita ainakin väliaikaisesti, että se voi olla pääasiallinen motiivi käytölle. Esimerkiksi monet pystyvät hoitamaan asioita tai käymään töissä amfetamiinin tai sen johdannaisten avulla, tai opiaattien avulla jotka poistavat lusikoita rajoittavaa ahdistusta.

 8. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Lauri: Hyvä pointti :) Tää oli tosiaan vähän pelkistetyssä muodossa.

  Aivan, lusikoiden lisääminen on varmasti tärkeä syy miks moni mt-ongelmainen lääkitsee itsään. Päihteet voi jonkin aikaa lisätä lusikoita, mut pitkällä aikavälillä se ei sit välttämättä enää onnistu…

 9. neitituuli Kirjoittaa:

  Tää tuntuu niin itseltä tämä juttu.. :l Hienosti ja ymmärrettävästi tehty <3

 10. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  neitituuli: Kiitos ystäväiseni! ^^ Suuri halaus<3

 11. Shadou Kirjoittaa:

  Blogisi on kyllä sellainen, johon jokaisen sosiaali- ja terveysalan opiskelijan olisi hyvö tutustua. Sarjakuvasi ovat aina upeita ja tuovat hyvin esille eri puolia alkoholista niin kulttuurin, kuin yksilön kautta tarkasteltuna. Eikä tätä teoriaa ole kukaan onnistunut selkeämmin itselleni selittämään.

 12. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Shadou: Oi kiitos! Ihanaa, jos näillä voi olla myös valistava vaikutus :)

 13. Pirre Kirjoittaa:

  Kiitos tämä oli hyvä :) Lupusta sairastavana tästä sai paljon!

 14. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Pirre: Kiito vaan sinulle kun luet! Suuri halaus ja tsemppiä :D

 15. Kapa Kirjoittaa:

  Olen etsinyt suomennosta tästä lusikkateoriasta ja viimein löydän sen. Kiitos! Tämä kuvaa niin loistavasti omaa elämääni kroonisen sairauden kanssa, että sillä on hyvä selventää muille omaa jaksamista. Kysynkin, saanko viitata sivuusi ja lainata paria kuvaa blogissani tehdessäni juttua jaksamisesta? :) jään seurailemaan tekstejäsi!
  Kapa

 16. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Kapa: Apua, huomasin kommenttisi vasta nyt! Pahoitteluni.

  Toki saat viitata ja lainata! Ihanaa, että koit tämän hyödyllisenä. Todella, todella paljon voimia sulle ja kiitos kun luet :)

 17. Salka Kirjoittaa:

  Hurjasti kiitos tästä sarjakuvasta! Olen tutustunut lusikkateoriaan aiemmin mutta en ole osannut sitä näin tyhjentävästi ja kuvaannollisesti selittää kenellekään läheiselleni. Nyt osaan, laitan heidät lukemaan sarjakuvaasi! Kiitos! <3

 18. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Salka: Vau, kiitos itsellesi! Hienoa kuulla, että tää on tarpeeksi selkeä ja ymmärrettävä :D

  Kaikkea hyvää sulle<3

 19. Minorea Kirjoittaa:

  Linkitin tämän kaverilleni, jolle selitin lusikkateoriaa.

  En itse ikinä ollut sairastanut masennusta, joten kesällä avioeron jälkeen oli kamala huomata, millainen sairaus se on. Mietin usein tätä lusikkateoriaa, kun makasin sohvalla töiden jälkeen. Yksi lusikka käytössä ja pitäisi tehdä ruokaa, siivota, käydä harrastuksissa ja suihkussa. Lopulta vaan kuitenkin makasin sohvalla ja siirryin lopulta sänkyyn, kun kehtasin mennä lopulta nukkumaan.

  En tiedä miksi, mutta tämä oli omalla tavallaan silloin lohdullinen tapa ajatella.
  ”Minulla on vaan tietty määrä lusikoita, se on ihan ok.”

  Kiitos siis tästä, tällä olen pystynyt myös selittämään noita tunnetiloja muille (:

 20. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Minorea: Hei, vau, mahtavaa kuulla, että tästä on ollut näinkin paljon apua ja lohtua! Kiitos vain sinulle. Ikävää, että sinäkin olet joutunut kohtaamaan masennuksen. Ei tätä sairautta oikein voi ymmärtää ennen kuin sen on itse kokenut. Hyvä että olet ollut itsellesi armollinen; aina ei voi eikä tarvikaan jaksaa.

  Toivottavasti alkaa helpottaa pian. Paljon haleja syksyyn!

 21. Riikka Kirjoittaa:

  Hei, mahtava kuvitus. Linkitin sen omaan blogiini.

 22. Elisa Kirjoittaa:

  Linkkasin omaan blogiin jotta ihmiset tiedostavaisit ihmisiä. Kiitos!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

joulukuu 2014
ma ti ke to pe la su
« marras   tammi »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031