.._:.._:_

7.07.2014 - 18:42 / KuningatarAlkoholi.
6 vastausta - “.._:.._:_”

 1. Mikko Kirjoittaa:

  Eräs ystäväni käsitteli hiukan tätä aihetta omassa elämässään, sitä kuinka ahdistusta pyritään lievittämään esimerkinomaisesti shoppailulla, kunnes ajaudutaan kenties tilanteeseen, että ahdistus ei lievenny lainkaan ja tulee vain itseinhon tunteita (itse olen havainnut tietyissä omissa käytöstavoissani saman).

  Samalla tulee mieleen se kuinka näin tämän vuoden ensimmäisenä päivänä isäni asunnon ekaa kertaa. Se oli täynnä sellaista pientä kitschiä, vanhoja huonekalujamme sekä valokuvia. Nyt ymmärrän tuon kitschin haalimisen, sillä jotenkin sitä isä on koittanut ahdistustaan lieventämään. En sitten tiedä olivatko ne kaikki lelut symbolisia sille, että isä kaipaa joko meitä tai omaa lapsuuttaan. En tiedä. Surettaa vain, vaan onneksi olin jo silloin tarpeeksi empaattinen ymmärtämään, että kyseessä oli jälleen kerran sairaus. Ihan varma en ollut millainen, kun en ole samalla tavalla perehtynyt kuin sinä näihin asioihin (pakenen siten kai todellisuutta), mutta en ainakaan tuominnut kuten äiti heti teki siellä.

  Ja ompahan itsellänikin näitä tavaroita, kirjoja etenkin. Kenties ei ihan samanlaista maniaa ole materiaan kuin joillakin muilla, mutta kuitenkin ehkä haalin liikaa sitä ympärilleni. En tiedä, en.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Mikko: Itsellä tuli varsinkin teinivuosina haalittua tavaraa. Aina kun näin jotain kivaa aattelin ’Noh, miksen vois saada tota kun kerran siitä tykkään? Kerran sitä vaan eletään’ joten menin ja ostin sen. Mut juu onneks en enää ajattele niin paljon tolla tavalla.

  Kaipa jokaisen pitää löytää sellainen terveellinen tapa käsitellä ahdistustaan :/

 3. kjjo Kirjoittaa:

  Tuossa kuvausnäkökulmassa on yksi ongelma: alkoholisti ei enää etsi mielihyvää.

  Hänellä on sietämättömän tukala olo, jota hän yrittää lievittää vaikka tietää ettei se enää onnistu.

  Alussa juominen pehmentää elämän kankeaa hankaluutta ja sysää pikkukipuja etäämmälle. Kun livahtaa ”humalan puolelle”, siitä tulee hälläväliä riehakastakin. Vuosien mittaan tämä puoli väistyy. Krapula ei ole enää se, mitä parannellaan, krapula on itse asiassa huojentunut tila, koska sen aikana on sallittua vain potea, ja koska sen sentään voi juoda tuonnemmaksi. Krapulan jälkeen luulee olevansa normaalikunnossa, mutta normaali-ihmiseen verrattuna voi ankeasti, ja siitä ei pääse juomalla eikä pidättymällä. Endorfiinit eivät toimi, koska alkoholi on korvannut ne, samoin on ehdollistunut vain alkoholista saatavaan helpotukseen. Ihminen ei kuitenkaan voi elää ilotta. Kestää hyvinkin kuukausia, ehkä toista vuotta päästä irti siitä ankeudesta, kun omalla keholla ja elämänkertymällä (en keksi parempaa sanaa tuohon – se kivojen asioiden kokonaisuus jonka varassa päästään elämänrosojen yli) ei ole tarjota mitään huojennusta.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @kjjo: Hyvä pointti! En ollut ajatellut sitä tällä tavalla :D

 5. Epu Kirjoittaa:

  Hei,

  Blogiasi pitkään seuranneena halusin viimein tervehtiä, ja ennenkaikkea kiittää sinua – siis kiitos tästä upeasta, ajatuksia herättävästä, ravistelevasta, ajatusmaailmaa avartavasta ja vaikuttavasta blogista. Olen aina ihan sanaton, kun luen postauksiasi, ja usko pois – sitä tapahtuu harvoin.

  En osaa nytkään sanoa mitään enempää. Kiitos.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Epi: Kiitos kun tervehdit! Musta on tosi kiva tietää, kuka blogiani lukee :D Ja vau, upeaa et juttuni miellyttävät näin paljon, tässähän ihan punastuu ^^

  Kiitos kun luet ja mukavaa kesää!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

heinäkuu 2014
ma ti ke to pe la su
« kesä   elo »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031