nam nam namuviina

11.01.2014 - 11:46 / KuningatarAlkoholi.Lähteet on hyvä olla: http://www.a-klinikka.fi/tiimi/1602/alkoholiteollisuuden-markkinointi-entista-arhakampaa
http://www.vanhempainliitto.fi/
http://www.olvi.fi/web/fi/30

Kategoria: alkoholismi, alkoholistien lapset, alkoholiteollisuus, riippuvuus.6 vastausta - “nam nam namuviina”

 1. Mireille Kirjoittaa:

  Tuosta markkinoinnista joskus juttelin tutun kanssa joka on pitkän linjan pro myynnissä. Vaikka markkinointia ja myymistä voi tehdä monelta pohjalta ja eettisestikkin, niin kannattaa muistaa että suurinta voittoa tekevät yitykset eivät oikeasti ole kovinkaan kiinnostuneita etiikasta tai yhteiskuntavastuusta yksittäisinä käsitteinä koska sellaisenaan niillä ei maksimoida voittoa. Tutun sanoin: ”Kuluttaja on tyhmä. Mitään ei myydä ennen kuin markkinointi-puoli on luonut kuluttajille tarpeen tuotteeseen.” Farkut eivät olleet se kaikkien normi vaate ennen kuin ihmisille oli markkinoinnilla luotu mielikuva farkkujen käyttämisen tarpeellisuudesta. Suklaa/jäätelö ei olisi se naisten go-to väline tunteiden käsittelyyn ellei tuota ideaa jatkuvasti painotettaisi ympäröivässä kulttuurissa.

  Isäpuoli aina tuskailee että hemmetin suomalaiset kun syötte tunteenne, hukutatte kaikki kivut sokeriin. :)

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Mireille: Näinhän se on. Yritysten yks ja ainoa tavoite on tehdä voittoa, ja parhaitenhan se käy jos luodaan ensin tuollainen feikki ’tarve’ kuluttajalle. Saisivat kyl pitää nuo törkeät myyntitaktiikat farkuissa ja suklaassa, eikä käyttää niitä päihteiden myyntiin.

  Mut nyt tuli makeannälkä :p

 3. Mikko Kirjoittaa:

  Eilen tuli kuultua mielenkiintoinen tutkimustulos siitä, että muissa pohjoismaissa alkoholismi (ja luultavasti muita ongelmia) on sosiaalityöntekijöiden mielestä paljon enemmän yhteiskunnan kuin yksilön vika, kun taas suomalaiset syyllistävät yksilön. (Siitä oli pieni artikkeli Hesarissa, luultavasti tältä viikolta)

  Osittain taustalla voi olla suomalaisten työntekijöiden koulutus, sillä yleensä korkeammin koulutetut näkevät enemmän ongelmia yhteiskunnan rakenteissa kuin alemmin koulutetut. Se tosin ei luultavasti ole koko totuus asiasta eikä ehkä keskeisin taustavoima.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Mikko: Pitääpä etsiä kyseinen artikkeli! Aika jännä että suomalaisten asenne eroaa tuolla tavalla. Mut joo, voi toki olla että keskimäärin ’paremman’ koulutuksen omaavat ihmiset (ja myös nuoremmat ihmiset) ovat hieman kriittisempiä näiden asioiden suhteen ja näkevät asiat ylipäänsä vähemmän mustavalkoisina.

 5. Turvariepu Kirjoittaa:

  Pelottaako sua koskaan että susta tulee alkoholisti?
  Minun avokkini isä oli alkoholisti ja avokillekin maistuu (ainakin minun mielestä) viina liikaa ja pelottaa, että joku päivä siitä tulee samanlainen.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Turvariepu: Tuli viestistäsi mieleen, että joskus kun iskä ja äiti riiteli iskä huusi, et meistä lapsista tulis vielä alkkareita kun niillä on tuollainen äiti.

  Kyllä, joskus mua pelottaa, että kokisin saman kohtalon kuin äiti. Meissä on muutenkin paljon samaa. Vaikka olen monesti sanonut itselleni, ettei musta todellakaan tuu sellainen kuin äiti…niin eihän sitä koskaan tiedä. Elämä pyörittää, joskus tosi rajusti. Ei voi tietää mihin päätyy. Tiedän, että mulla on riippuvuuteen vähän taipumuksia, joten musta tuntuu, et mun pitää olla ekstra-tarkkana alkoholin kanssa.

  Harmi tuo sun avokkisi tilanne! On valitettavan yleistä, että alkoholistien lapset seuraavat vanhempien jalanjälkiä. En toki tiedä koko tarinaanne enkä neuvoja voi tarjota, mutta toivon, että pistät itsesi ja oman hyvinvointisi etusijalle. Tiedän paljon alkoholistien puolisoita, jotka ovat kuihtuneet eläessään vuosia alkoholistin rinnalla.

  Toivottavasti kaikki käntyy teillä kuitenkin parempaan :)
  *hali*

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

tammikuu 2014
ma ti ke to pe la su
« joulu   helmi »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031