raivo

23.10.2016 - 11:03 / KuningatarAlkoholi.


raivo_1 raivo_2 raivo_3 raivo_4 raivo_5 raivo_6 raivo_7 raivo_8 raivo_9 raivo_10 raivo_11 raivo_12Toki joillekin läheisille biologiset ja psykologiset selitykset voivat tarjota lohtua; ”Ahaa, alkoholi reagoi äidin/isän aivoissa tällä tavalla ja yhdessä lapsuuden traumojen ja mt-ongelmien kanssa ne synnyttivät aggressiota jne. jne.” Jos ajattelee, ettei alkoholisti vain voi ”itselle mitään”, niin ehkä elämä on sitten helpompaa…en tiedä.

Kategoria: alkoholismi, alkoholistien lapset, lapsuus.11 vastausta - “raivo”

 1. Nea Kirjoittaa:

  Tulit mieleeni kun luin tätä keskustelua jonka tähän nyt linkitän. Sain itse hyvää vertaistukea alkoholistin lapsena.

  http://www.vauva.fi/keskustelu/2689286/mitattominpieninhulluin-asia-mista-teita-rangaistiin-lapsena

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Nea: Niin surullisii :( mut tosi samaistuttavii. Kiitos linkistä.

 3. Oodi Kirjoittaa:

  Tiede vaikka selittäisiki niin tosiaan ei kyllä oikeuta tai edes lohduta. Mutta tää tutkimus suomalaisesta känniraivo-geenistä tuli mieleen:

  https://www.eurekalert.org/pub_releases/2015-11/uoh-gml111615.php

  ”Acting outrageous and making a complete fool of yourself while drunk has been linked to a genetic mutation. It blocks the production of one of the body’s serotonin receptors, which can affect mood swings, impulsive behavior, and decision making. So far, the mutation has only been found in Finnish people, but the discovery is helping researchers understand more about the role serotonin plays in your body.”

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Oodi: Tää selittää kyl paljon… Kiitti linkist!

 5. Sarppi Kirjoittaa:

  Musta on jännä miten alkoholistin/muuta henkistä tai fyysistä väkivaltaa harjoittaneen vanhemman lapsi yrittää aina ymmärtää vanhempaansa. Että pitää löytää jokin looginen selitys, miksi sillä jonka tulisi suojella on niin paha olo että purkaa sen omiin läheisiinsä. Että olisi joku ”oikea” syy, miksi toinen kohtelee niin huonosti.
  Oon ite käyttäny hurjan paljon voimavaroja vanhempien ymmärtämiseen ja vasta viime aikoina oon tajunnu, että mun ei tarvi ymmärtää. Mun tehtävä ei oo etsiä jotain maagista oikeutusta vanhempieni käytökselle, joka kuittaisi tehdyt vahingot. Oon liian arvokas siihen. Ansaitsen parempaa mitä he ovat minulle antaneet.

  Sun blogi antaa mulle paljon voimaa ja vertaistukea, kiitti siitä ja voimia myös sinne päin!

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Sarppi: Joo sepä. Onhan se inhimillistä haluta ymmärtää vanhempaa ja etsiä joku merkitys/syy kärsimykselleen. Kovin moni ei välttämättä löydä tyydyttävää vastausta ja aiheuttaa itselleen vain lisää pahaa mieltä jauhamalla näitä juttuja. Mut sekin kai on osa prosessia :)

  Kiitos kauniista kommentista, haleja!<3

 7. Mimini Kirjoittaa:

  hei. suurella osalla suomalaisista on agressiogeeni joka laukeaa alkoholin vaikutuksen alaisena. itse kannan tätä geeniä ja vaikka olen hiljainen introvertti muutun humalassa raivopääksi. siksi en juo.

 8. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Mimini: no tuolla geenillä on varmasti osansa monen raivoamisessa…mut en edelleenkään pidä sitä tarpeeksi tyydyttävänä vastauksena ;)

 9. Piia Kirjoittaa:

  Mulle tuli juuri näkökulmaa jaksamis- ja mielialakysymyksiin, kun huomasin, että pitkään jatkunut väsymys ja uupumus helpotti dramaattisesti hevoskuurilla B12-vitamiinia. Ensimmäistä kertaa noin kymmenen vuoteen voin tehdä asioita tai vain olla niin, ettei koko ajan väsytä, ja tavallisten asioiden tekeminen ei vaadikaan suuria henkisiä ponnisteluja. Samalla ärsyyntymiskynnyskin nousi aika tavalla, yksi puutosoirehan ovat raivarit. Kun katson lähisukuani, näen kovin samanlaisia oireita. Meillä voi hyvinkin olla jokin periytyvä imeytymishäiriö.
  Alkoholisteillahan B12-vitamiinin puute on yleinen: alkoholi kuluttaa aivojen B12-vitamiinivarastot, ja jos samaan aikaan vielä syö huonosti, on kierre valmis. Ja ei, ne tavalliset moni-B-vitamiinit eivät riitä mihinkään, koska B12 imeytyy tosi kehnosti. Itse söin nappeja, joissa on periaatteessa vuoden tarve yhdessä tabletissa. Pari viikkoa niitä aamuin illoin, niin maailma muuttui ihan toisen näköiseksi. Alkoholisteillehan monesti annetaan B12-vitamiinia piikkinä, jos sattuvat muuten tarvitsemaan lääkärin hoitoa.
  Ja monenkohan äidin vitamiinipuutosta lääkitään masennuksena? Raskaus ja imetys vievät myös vitamiinivarastot tyhjiksi. Mullekin tarjottiin masennuslääkkeitä vuosien mittaan monta kertaa, onneksi en ottanut. Vitamiinitasojen testaus ei tullut kenellekään mieleen.
  Haluan vain tällä sanoa, että jokin *ihan oikea* fyysinen syykin voi esim. masennukselle ja raivareille olla olemassa, eikä niitä aina osata tutkia.

 10. EnOle Kirjoittaa:

  Moikka, tosi surullista ja jopa väärinkin se millainen vanhempi voi pahimmillaan olla. Se on itsellekin ollut ihan hirveän kova paikka ja useamman vuoden pohdiskelunkin jälkeen edelleen kalvaa siinä aiheessa jokin. MIKSI? Ehkä se syyn löytyminen auttaisi jotenkin uskomaan, ettei syy ollut itsessä. Sen ajatuksen karkottaminen, vaikka sen järjellä tietäisi, kun on aika vaikeaa.

  :< Eipä kai muuta kuin haluan jakaa sullekin päin myötätuntoa ja kiitoksen. Nämä aina avaavat kivasti (Siis sillä tavalla, että saa purettua tunteita. Miten kivaa se aihe sitten voikaan olla :P) omiakin tunteita ja näkökulmia.

 11. Annika Kirjoittaa:

  Puhutteleva sarjakuva, hienoa piirrosjälkeä.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

lokakuu 2016
ma ti ke to pe la su
« syys   joulu »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31