tic tic tic

22.05.2016 - 11:54 / KuningatarAlkoholi.
8 vastausta - “tic tic tic”

 1. Piia Kirjoittaa:

  Ainakaan et ole yksin! Lapsilla tuollaiset oireet ovat aika yleisiä, vaikkei mitään dramaattista taustalla olisikaan. Itselleni iski ala-asteen saksan tunneilla äänen käheys, kun piti lukea ääneen kaikkien kuullen. Nykyään kärsin samasta edelleen, jos jännitän jotain vuorovaikutustilannetta. Jos on työkuormaa, pureskelen sormiani, sekin alkoi jo lapsena stressaavissa tilanteissa. Omilla lapsillakin on kaikenlaisia maneereja, joiden kanssa olen ihmeissäni.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Piia: Totta, nää tic-liikkeet on aika yleisiä lapsilla ja ei välttäättä johdu mistään traumasta. Varmaan niitä ois ollu mulla joka tapauksessa :D Tärkeintä on että aikuiset suhtautuu niihin ymmärtäväisesti, ehkä jopa pienellä huumorilla. (Itsekin pureskelen joskus sormia kun jännittää :D)

 3. Saiccu Kirjoittaa:

  Mulla tuollaset pakko-oireilut (käsien jatkuva peseminen, syljeskely, yskähtely, tietty kerta ovenkahvaan koskettaminen, mielessä asioiden laskeminen ja kaikista hölmöin oli huoneeni ovea auki pitelevä palkki, jonka kanssa oli iltarituaali, että piti vuoron perään koskettaa jaloilla tuota ovea auki pitävää palkkia niin kauan, että ei tuntunut ahdistavalta ja että pystyin mennä nukkumaan) linkitty lapsuudessa niihin voimakkaisiin pelkoihun, jotka alkoi isän aivoinfarktin jälkeen.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Saiccu: Stressi ja traumat voi varmasti laukaista näitä juttuja :/ MMullakin oli tota oven kahvaan koskemista x määrä jne. Paljon laskemista muutenkin.

 5. Muikku Kirjoittaa:

  Kiinnostava postaus, kiitos tästä!

  Miten mielestäsi lapsen tic-oireisiin kannattaisi suhtautua ja koetko, että omia oireitasi olisi voitu jollain tavalla helpottaa?

  Pikkuveljelläni on myös ollut vaihtelevia ”pakonomaisia” toimintatapoja, mm. rykimistä, yskimistä, silmäniskuja. Tällä hetkellä hän pyytelee anteeksi kaikkia mitättömiä asioita. Pelkään, että häntä aletaan kiusata koulussa tämän vuoksi, ja haluaisin auttaa.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @Muikku: Voi, osaisinpa auttaa. En oikein tiedä, miten niitä olisi voinut helpottaa. Jo se, että niihin ei suhtaudu negatiivisesti/paheksuen auttaa tosi paljon. Se hyvä puoli on et nää pakkoliikkeet menee yleensä ohi iän myötä. Jos tuntuu, että ne vaikeuttavat pahasti elämää ja aiheuttavat paljon ahdistusta, ehkä asiaa voisi tutkituttaa ammattilaisella, jos vain mahdollista.

 7. EnOle Kirjoittaa:

  Plääh, toivottavasti ei haittaa, jos kommentoin urakalla moneen juttuun. Pitkästä aikaa luin sun sarjikset ja niin monta ehtinyt tulla. :)

  Pahinta varmaan oli, jos perheenjäsenet loukkaantuivat pakko-oireista, kun eivät ymmärtäneet niitä sellaisiksi ja pahimmillaan tahallaan härnäsivät juuri pakonomaisuutta aiheuttavilla asioilla.

  :I Toivottavasti kellään muulla ei sentään sellaista oltu tehty.

 8. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  @EnOle: Kivaa kun kommentoit :)

  Kamalaa, miten julmia läheiset voivat olla kun eivät vaan ymmärrä. Pakko-oireet tuottaa muutenkin jo tarpeeksi häpeää. Mulle ei onneksi naurettu (muistaakseni), mutta paheksuttiin joka tapauksessa.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

toukokuu 2016
ma ti ke to pe la su
« huhti   kesä »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031