oujee olvipyramidi

14.12.2013 - 10:44 / KuningatarAlkoholi.
13 vastausta - “oujee olvipyramidi”

 1. Mikko Kirjoittaa:

  Itse en ole alkanut juomaan ja siihen tapaan kai sitten vaikuttaa hyvin moni eri tekijä. Itsellä oli ainakin nuorempana pelko, että geenien kautta siirtyisi alkoholismi, mitä pelkoa sitten joskus ruokki se, että suomalaisilla miehillä havaittiin geenivirhe, joka aiheuttaa alkoholia juodessa kännirähinää. Siihen yhdistettynä se, että havaitsen kyllä, että minulla on muun muassa paha nettiaddiktio, niin ihan hyvä kai, etten juo. Se menisi heti käsistä minulta.

  Toisaalta minä maistoin yhden kerran punaviiniä jouluaattona, ihan vain siskon mieliksi, mutta se oli aivan äärettömän pahan makuista vain, ja koska maistoin sitä hyvin vähän, ei tietenkään tullut sitä humalatilaa.

  Viime kesänä tosin mietin, että olisin voinut kokeeksi juoda vähän ja vähitellen enemmän valkoviiniä. Testata miten minuun vaikuttaa ja sitten jos vaikuttaa hyvältä, voisin sitä viiniä sosiaalisissa tilanteissa juoda, ettei ihmiset ala kyselemään, että mikset sää juo, koska se on aina jotenkin turhauttavaa ja lisää ulkopuolisuuden tunnetta. Mutta en kokeillut, poltteli kyllä, mutta ei siinä kai olisi loppujen lopuksi ollut mitään järkeä?

  Ja sitten olen itse kerran elämässäni ollut pilvessä, mikä toisaalta toi sellaisen ihanan fiiliksen (teki mieli mennä ulos huutamaan rakkautta koko maailmalle), hiukan paranoidisuutta (luulin pois heittämääni huivia ketuksi, vaikka tiesin, että se oli vain huivi, aivot vain toimivat niin), niin kuitenkin siitä tuli loppujen lopuksi fiilis, että mä en hallinnut itseäni siinä tilanteessa, ja mä en halua menettää hallintaani, koska olen nähnyt, mitä se aiheuttaa. Tavallaan ajatus pilvessä olemisesta käy edelleenkin mielessäni, siitä olotilasta, mutta ei se vain ole minun juttuni.

  Jotenkin vain kyllä olisi joskus vain kiva nollata aivot totaalisesti. En vain tiedä miten sen sitten itse tekisin.

 2. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Mikko: Mun suvussa on paljon alkoholisteja, ja uskon että geeniperimä tekee joistain ihmisistä altiimpia riippuvuuteen. Ei siis välttämättä juuri alkoholiriippuvuuteen (alkoholia vaan on niin helppo saada, jotein se on siks myös yleisin riippuvuus), vaan vaikkapa peliriippuvuus, huumeriippuvuus, tai tuo sun mainitsemas nettiriippuviis (itsekin oon kyl aika nettiaddikti, hups hei).

  Kuten sanoit, ois mahtavaa pystyä nollaamaan aivot totaalisesti. Itse haluaisin tehdä sen ilman päihteitä, juuri tuon riippuvuusalttiuden vuoksi.
  Oon miettinyt et pitäiskö mennä esim. hierojalle. Hieronta vapauttaa endorfiineja ja kaikkee ja tulee kiva fiilis. Ehkä sitä vois kokeilla.

  Tsemppiä sulle c:

 3. malla Kirjoittaa:

  Meinasin tulla tänne sanomaan että on niitä ”oikeitakin” syitä juoda alkoholia, kun kuulemma tietyt juomat vahvistaa ruuan makua.. MUTTA, saahan niitä alkoholittomia viinejä esim..??
  En tiedä, itse en juo. Kaikki alkoholi on pahaa enkä näe mitään järkeä siinä että sitä pitäisi oikein opetella juomaan.

 4. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Malla: Meinasin jättää kyseisen lauseen pois, koska ajattelin et kai on pakko olla joku hyvä syy juoda?? Tuo sun mainitsemas viini+ruokayhdistelmä on ainoa vähänkin järkevä syy juoda alkoholia, jonka olen kuullut. Mulle tuli itselle mieleen vaan ne syyt mitkä itse kuulen usein ihmisten suusta 1. koska se rentouttaa/lievittää stressiä 2. koska se on hauskaa 3. koska kaikki muutkin juo 4. koska tulee ’hyvä’ olo (=humalatila) jne.

  Ja musta nää on kaikki aika kauheita syitä juoda, jotka on syntynyt vääristyneistä ajattelutavoista.
  Mulla ei siis edelleenkään ole mitään alkoholinkuluttajia vastaan (juon itsekin), mut mun mielest näitä juttuja pitäis kaikkien välillä miettiä :D

 5. Mireille Kirjoittaa:

  Meditaatio on aika ässä juttu tuossa nollaamisessa. Sama tunne tulee kanssa kun löytää itselleen just oikean urheilulajin, sellaisen jossa voi päästellä vapaasti ja estoitta. Toiset tykkää juoksemisesta, toiset esim. kuntonyrkkeilystä tai tanssista. Mul on itselläni toiminut sillon kun tosissaan kaipaa nollausta, olla sunnitelematta yhtään mitään parina päivänä, haahuilla verkkareissa/pyjamassa koko päivän ja olla antisosiaalinen luvan kanssa, taikka sitten lähteä reissuun että pääsee siitä normaali arkirutiinista kokonaan pois, tanssia (päihteittä) hyvässä seurassa koko yö ja joku muu esim. laittaa ruuat ja siivoaa jäljet. Hieronta kuulostaa kanssa just mielettömän hyvältä idealta.:)

  Suomessa on ehkä vähän hankalampi olla alkoholitta vapaata viettämässä. Täällä on joku kumma paine ihmisillä että jos ei olla sekaisin, niin sitten ei ole hauskaa. Tosin… kävin tuossa alkukeväästä mahtavilla treffeillä mukavan pojan kanssa, juotiin teetä koko ilta ja käytiin ranskiksilla mäkkärissä ja hölistiin koko yö. Seuraavana päivänä oli olo kummallakin kun olisi vetänyt pienet kännit kun oli vaan oikeasti ollut niin hauskaa jutella.

 6. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Mireille: Tosi hyviä vinkkejä!

  Varsinkin toi verkkareissa haahuilu koko päivä on just mun juttu :)

 7. pihla Kirjoittaa:

  ajatuksia ja tunteita herättävä blogi. alkuun asti selasin ja jään kyllä seurailemaan näitä upeita toteutuksia :)

 8. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Pihla: Kiitos tosi paljon! Oot ihana :3

  <3

 9. LONEWFW Kirjoittaa:

  Itte pelaan juomisen kanssa vähän rahapriorisointia. Täytyy miettiä, että jos on köyhä ja alkoholi on turha ylellisyystuote, niin pitäisikö siihen olla varaa. :D

  Aaah, itseki on tullu juotua jonku verra, mutta alkoholilla ei oo muhu oikei mitää vaikutusta, kuin että rupeaa huippaamaan. Sosiaalisissa kyvyissä ei tapahdu mitään, eikä fiiliskään parane, mutta maailma pyörii ympärillä ja just motoriset kyvyt menee siihen, miten yleensä juovalle käy. :D Liekö se sitten vain hyvä, kukaan tuski haluaa juoda vaan päästäksee sellasee karuselliin.

  Uh, mutta piti sanoa, että täytyy linkittää teikän blogi. >:I Eksyn tänne aina sillon tällön ja olen aina sillain ”aaah uusia merkintöjä”, terapeuttinen blogi, jota nautin lukea ihan oikeasti. Propsit tälle.

 10. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  LONE: Alkoholi vaikuttaa ihmisiin näköjään eri tavalla :’D Kiva kun se ei suhun vaikuta mitenkään negatiivisesti!

  Jstain syystä tää sun viesti oli pistetty roskaviestiksi???
  o_O weird

 11. Kapsaisiinikasmasiini Kirjoittaa:

  Heips,

  kommentoit taannoin muistaakseni kerran erään tuntemani ihmisen blogia ja sitä kautta löysinkin omasi. Kukin meistä on omanlaisensa, mutta ainakin jossain määrin alusta loppuun mietteesi lueskeltua vaikutti tekstisi varsin tutunoloiselta. Tästä huolimatta oli vähän hankala keksiä sanottavaa, joka ei kuulostaisi samojen juttujen kertaukselta. Yritänpä nyt kuitenkin…

  Allekirjoittaneen lähisuvussa on kyllä alkoholia otettu, muttei ongelmaksi asti. Ei, ne henkiset vähättelyt tulivat niskaani kyllä ihan selvin päin. Ehkä sitä olisi voinut pitää jonkinlaisena kasvatusmetodina, muistelisin japanilaisesta vapaapainista kertoneessa dokkarissa jonkun pääjehun kertoneen kuinka halusi todistaa isälleen pystyvänsä valitsemaansa uraan old timerinsa vähättelevästä epäuskosta huolimatta ja käyttävänsä samaa metodia uusiin tulokkaisiin. Niin, ehkä moinen metodi tehoaa joihinkin ihmisiin, mutta ainakin minua se vain ja ainoastaan rasittaa henkisesti huomattavissa määrin.

  Joskus ala-asteikäisenä tuli sitten käytyä joitain alkoholiin liittyviä keskusteluja vanhempieni kanssa ja aina korostettiin, ettei alkoholi itsessään olisi ongelma vaan millainen ihminen kuoriutuu estojen poiston jälkeen. Kun pienenä käytiin mummolassa isän puolelta, niin vaarilla oli kuulemma kaappijuoppomentaliteetin tyylisesti pullo kovempia viinaksia pannuhuoneessa piilossa. Lisäksi, taas kerran perimätiedon mukaan, olisi kuulemma suurinpiirtein joka viikonloppu hankkinut ja vetänyt kurkusta alas pullon likööriä. Näin jälkikäteen isä on sanonut, että olisi se ollut paremmasta jos tämä oma isänsä olisi jättänyt viinakset edes silloin kun käytiin siellä koko perheen kanssa. Nyt kun muistelen, millaista juttelua vaarilta oli tullut silloin kun olin pieni, niin aikas world weary -mentaliteetilla mentiin, mutten sitä nyt kovin vakavasti ottanut vaikka lapseksikin varsin herkkä olinkin, enkä edes kokenut oloani kovin turvattomaksi. Edelleen muistelen, että jos mummo tai isä sattuivat lähistölle noina hetkinä niin olivat vielä tuolloin käsittämättömästäni syystä varsin nyrpeinä vaarille…

  Sitten oli eräs setä, jonka kanssa en onneksi ollut verisukua, mutta jota voisi melkeinpä pitää oppikirjaesimerkkinä siitä miten alkoholi ei sovi kaikille. Tai no, joskus siitä tuli ongelma vähän toiselta kantilta, kun eräänä kertana ei voitu mennä käymään kun oli äreänä siitä kun oli kaljat loppu. Ja vaikka kerran todistin serkkuni linnoittautumista huoneeseensa itkemään isänsä aiheuttamana, niin pahinta mitä olen kuullut oli aiemman vaimonsa hirttoitsemurha koska ko. setä olisi kuulemma vain ollut niin pahana. Oliko alkoholilla osuutta asiaan, sitä en tiedä. Myöhempinä vuosina oli ollut sairaalahoidossa maksan ja haiman vuoksi, mutta vaikutti päällisin puolin selviytyneen reissusta. Tupakka jäi, kuten viinaksetkin…joksikin aikaa, sillä milläs vanha juoppo vaikeita asioita muuten käsittelisi? Käsittääkseni olisi ottanut ihan vain markettivahvuista olutta, mutta haima ei vain toiminut enää kunnolla ja juominen sai aikaan vain fyysistä tuskaa. Tuskaa, joka käsittääkseni muuttui henkiseksi siinä määrin, että tarvittiin valkotakkisia miehiä ja poliisejakin hakemaan hänet hoitoon. Ehdin kuitenkin vielä nähdä sedän suht selväjärkisen oloisena, mitä nyt oli joutunut verikokeissa juoksemaan kun eivät mukamas oikein tienneet mikä vaivasi. Arvelin erään toisen setäni kanssa, että vaikutti häntä hoitaneiden jo tietäneen mitä tuleman pitää mutteivät halunneet ottaa vastuuta; kuulemma olisi jokin periaate, ettei itseaiheutettua maksakirroosia hoideta tai leikata (paitsi jos löytyy tarpeeksi tuohta, jota ilman tuskin Larry Hagmankaan olisi maksansiirtoleikkaukseen päässyt). Henki lähti, ja vaikken ole virallista kuolinsyytä kuullutkaan, niin oletan, kuten lakoninen toteamus kuuluu, että alkoholilla oli osuutta asiaan. Ainakin pitkällä aikavälillä.

  Ja sitten jotain positiivisempaa. Kerroit, miksi itse otat alkoholia, niin minusta se on ihan ok syy, kunhan vain ohjat pysyvät lopulta omissa eikä alkoholin käsissä. Mitä omaan alkoholinkulutukseeni tulee, niin harrastan kaveripiirissä laatuoluiden maistelua ja näillä useimmiten tarkoitan ihan erilaisten paitsi tilavuusprosenteiltaan mutta erityisesti makuprofiileiltaan olevia olusia. Sanoisin, että sellaisellekin joka ei pidä oluen mausta (tavanomaisimmat lähimarketvaihtoehdot tietäen en yhtään ihmettele) hieman katsastelemalla voi löytyä huomattavastikin miellyttävämpi vaihtoehto; kaikki eivät todellakaan maistu samalta hiivamallaslitkulta. Täytyneekin muuten katsastaa, että löytyisikö alkoholiliikkeestä keskiviikon japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyvän klubin kerhoiltaan uudella ylioppilastalolla mitään sopivaa korkattavaa…oli miten oli, pitäköön itse kukin ohjat käsissään, humaltuessakin :)

  Ja mitä tulee muihin stressiä mahdollisesti lievittäviin aktiviteetteihin…no, joogaa en ole harrastanut mutta kuntosalia kylläkin. Ja mikäli olutharrastusta tahtoo jatkaa, niin mielestäni vähän pakkokin on käydä puhkumassa niitä tyhjiä kaloreja pois. Ja elimistö kiittää endorfiinien muodossa…

  …josta pääsenkin viimeiseen stressinlievitysehdotukseeni: tuliset chilit ja chilikastikkeet. Chilin kapsaisiinin aiheuttama polte itsessään on illuusio, jossa hermojen reseptorit luulevat tuntevansa kipua ja lopulta saavat aivot erittämään endorfiinia. Tulisuutta voi lieventää, yllätys yllätys, alkoholilla tai maidolla, mikäli turnauskestävyys ei riitä. Nytkin vieressäni on pullo kuuluisan tulisien chilikastikkeiden valmistajan ultratulista kastiketta (Wikipediasta luntaten Scovillen asteikolla 800.000). Itse asiassa oli tarkoitus vähän härnätä kaveria ja hain kummallekin juustopurilaiset ja varmuudeksi isompikokoiset tölkit olutta (eräs ritari sinertävä); burgerit terästin kolmella tipalla kastiketta kunkin. Tujua oli, mutta silti hienoinen pettymys. Kotiin päästyäni lämmitin isomman mikroaterian, taputtelin pullosta plöt plöts plöts plöts, sekoitin, sama uudestaan, sekoitin. No nyt alkoi jo tuntumaan, jopa siinä määrin että ateria piti syödä 4-5 osassa. Julmettu polte kielellä, sieraimet aktiivisina ja hikikin virtasi. Pahin vaihe oli ohi parissa hassussa minuutissa per syöntikerta, all is well in the world ja tässä sitä lupsakkaasti kirjoitellaan :)

  Mut juu, tämmöstä nyt ainakin tuli mieleen :)

 12. KuningatarAlkoholi Kirjoittaa:

  Kapsaisiinikasmasiini: Sä teit nyt kyl ennätyksen pisimmän kommentin kirjoittajana :’D Kiitti, tätä oli kiva lukee aamulla ratikas.

  Pitää hei kokeilla tota chilikastiketta…

 13. Kapsaisiinikasmasiini Kirjoittaa:

  KuningatarAlkoholi:

  Juu, ole hyvä ja näin introverttinä on useimmiten helpompi pulista näppiksellä kuin livenä :D

  Chilijuttuun lisäisin vielä kaiken varalta infot mistä saa: Kampin ruokakaupasta sai aiemmin valmistajan kastikkeita, mutta jostain syystä ovat tippuneet valikoimista (ehkä jotkut eivät uskoneet, että on tulista ja sitten ruuhkauttivat linjat valittamalla kun on niin tulista?) ja ainoa, mistä kätevästi löysin oli Verkkis (jonne Jätkäsaareen kätevästi huristelee ysin ratikalla viereen); ylimmässä eli kodinkonekerroksessa ei ollut hyllyssä, mutta päävarastotilanteen tietäen (tätä kirjoitettaessakin yli 25 pulloa) riitti kunhan meni tiskille kyselemään, niin sai piipperiläpyskän ja kehotuksen käydä noutokassasta hakemassa. Kympin per poteli ja on ymmärrettävistä syistä hyyyvin riittoisaa.

  Otin kaksi. Toinen lähtee lahjana pahaa aavistamattomalle tutulle kaukaiseen Ouluun :-)

  Ja oppikirjaesimerkkejä miten ko. kastiketta ei pitäisi syödä löytyy YouTubesta ainakin hakusanoilla ”ultra death syö”…tai no, saa toki noinkin ottaa jos uskaltaa, mutta paljaimmillaan itse uskalsin vetäistä Ultraa jokusen tipan voileipäkeksien päällä; sekoittaminen sapuskaan tekee tulisuudesta edes hieman tasaisemman elämyksen.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastausHeipparallaa! Täällä asustaa parikymppinen opiskelijapoloinen. Blogini sisältää pääosin terapeuttista taiteilua. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen~ kuningatar.alkoholi@gmail.com

Arkisto

Kategoriat

Linkit

joulukuu 2013
ma ti ke to pe la su
« marras   tammi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031